Brannstasjonene mangler brannsikringsanlegg

Husnes brannstasjon er en av stasjonene som har hatt branntilsyn. FOTO: KVINNHERINGEN

Husnes brannstasjon er en av stasjonene som har hatt branntilsyn. FOTO: KVINNHERINGEN

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre brannstasjoner med alvorlig svikt i brannsikkerhet.

DEL

Brannsjefen i Kvinnherad ville sjekke brannsikkerheten på brannstasjonene i Husnes, Ølve og Rosendal. Kanskje kunne man på slike steder vente at brannsikkerheten var på stell. Men slik var det ikke, melder avisen Kvinnheringen (abonnement).

I rapportene heter det at stasjonene har ingen funksjonelle rømningsveier. I tillegg mangler alle brannvarslingsanlegg.

– Det er ikke slik at det ikke kan brenne i brannstasjoner. Det er smått ironisk at det står en brannbil til seks millioner kroner i et bygg uten brannvarsling, sier brannsjef Atle Josdal, som tok initiativ til tilsynene, til Kvinnheringen.

Tilsynene ble gjennomført i slutten av juli med representanter fra eieren og fra Kvinnherad brannvern. Det er første gangen det er gjennomført branntilsyn ved stasjonene.

Selv om det ble avslørt alvorlige sikkerhetsavvik, ble ikke brannsjefen overrasket da han leste rapportene.

– Jeg synes ikke rapportene var så urovekkende. Men det er viktig at vi har det ryddig i eget hus når vi skal reise rundt og påpeke slike forhold hos andre, sier Josdal til Kvinnheringen.

– Det som uroer meg er at dersom det skulle begynne å brenne i stasjonene om natten eller i en helg, blir ikke brannen varslet før noen merker den. Et brannvarslingsanlegg vil kunne gi tidlig varsling, slik at brannvesenet kan komme seg dit før bygget blir totalskadd, legger han til.

Tilsynsrapporten er bare et forhåndsvarsel, og nå må eieren, i dette tilfellet Kvinnherad kommune, gi skriftlig tilbakemelding om hvordan rapportene skal følges opp.

Kvinnheringen har ikke fått kontakt med riktige vedkommende i Kvinnherad kommune for å få en kommentar til saken.

Artikkeltags