Gå til sidens hovedinnhold

Steinras fra Løvstakken

Artikkelen er over 2 år gammel

Store steiner dundret ned mot Løvstien. Naboer beskriver høye smell fra området.

I 2010-tiden meldte gikk det et ras over turveien Løvstien, like ovenfor Grønnlien. Grønnlien er en av de øverste gatene under Løvstakken.

Alle nødetatene rykket mannsterke ut.

– De første meldingene var dramatiske fra folk som hadde sett dette på avstand. De hadde sett røykskyen, og hørt smell. Det ser ut som det er en steinblokk som har løsnet i fjellsiden, og det ligger grus og pukk i Løvstien, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen.

  • Har du video eller bilder? Send til tips@ba.no, eller last opp video på ba.no/videotips

Verken personer eller bygninger ble truffet av raset.

Saken fortsetter under bildet

 

20 meter bredt

Politiet ba folk holde seg unna området mens redningsaksjonen pågikk. De sier det ble funnet større steiner i Løvstien. Luftambulansen ble brukt til å lyse opp området, og politiet anslår at raset er cirka 20 meter bredt.

– Vi har begynt å trappe ned, og det er ingenting som tyder på at noen er tatt. Vi sjekker litt i området fremdeles for å være helt sikre, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker klokken 2145.

Brannvesenet har returnert samtlige mannskaper klokken 2230, og politiet avsluttet noe senere. Kommunen opplyser at det vil bli holdt vakt i området i kveld med tre personer fra Bymiljøetaten.

– De vil følge med i rasområdet, og sikre at folk ikke går innenfor området som er avsperret. Frem til området er bekreftet som trygt, oppfordres folk til å respektere sperringer, og holde seg unna området, skriver kommunen i en pressemelding.

Geolog vil undersøke rasområdet mandag for å vurdere faren for nye ras.  Geologen var på stedet søndag kveld, men på grunn av mørket var det for vanskelig å gi et sikkert svar på om området var trygt.

Risikoområde

Området hvor raset har gått er utpekt som et risikoområde, og det er bygget en voll ovenfor Løvstien som nettopp skal ta imot eventuelle ras.

– Raset ble stoppet av denne vollen, opplyser kommunen.

Saken fortsetter under bildet

 

Filmet raset

Stine Pettersen filmet raset fra Søren Jaabæks vei på Minde.

– Det hørtes ut som en lastebil som tømte ut store steiner, men da vi så mot Løvstakken, så vi raset, sier hun.

Se videoen under

 

Janne Brandtzæg og Vidar Valsø bor i Grønnlien, og sier de tidligere i kveld har hørt steiner rase i området ved Løvstien like ovenfor leiligheten.

Saken fortsetter under bildet

Flere beboere BA har snakket med sier de har hørt et brak. Ingen har foreløpig fått beskjed om å evakuere.

Det er to boligblokker like under rasområdet.

Beboerne her er ikke så veldig bekymret, og en beboer viser til vollen som skal forebygge skred.

Mellom leilighetene og Løvstien er det to gjerder.

Kommentarer til denne saken