Mannen skal ha vært svært intens og plaget henne over lang tid. Da han forsøkte å ta seg inn døren hennes var grensen nådd.

I går ble 34-åringen fengselet i en uke, siktet for voldtekt av kvinnen. De to hadde noe kontakt i fjor sommer. Det er uklart om de da var sammen I løpet av høsten ble alt forandret mellom de to.

– Hun ønsket ikke å ha noe mer kontakt med ham lenger, sier politiadvokat Steinar Andersen ved Hordaland politidistrikt.

– SKREMMENDE

Siden dette skal 34-åringen ha oppført seg skremmende mot den tidligere venninnen og vært veldig plagsom. Ifølge siktelsen har han oppsøkt henne hjemme.

Da han fredag ettermiddag forsøkte å bryte seg inn døren til leiligheten hennes, var en polititjenestemann allerede på plass inne i huset. Kvinnen var så redd 34-åringen at hun hadde noen hos seg.

34-åringen ble pågrepet ved 25-åringens leilighet. I lommene hadde han blant annet tabletter og noen andre rusmidler på seg.

– Kvinnen anmeldte siktede. I avhør hos politiet fortalte hun om voldtekten, som skal ha funnet sted i november. Dette hadde hun ikke fortalt om tidligere, sier Andersen.

Redselen for mannen har trolig vært grunnen til at hun ikke har turt å anmelde 34-åringen for voldtekt tidligere.

FOR SYK TIL FENGSLING

Dermed ble mannen i går kveld siktet for voldtekt. I går formiddag ble han fremstilt for Bergen legevakt. Mannen var da så psykisk syk at han ikke kunne møte til fengslingsmøtet i Tinghuset. Trolig blir han nå overført til Sandviken sykehus i stedet for til Bergen fengsel.

– Hans psykiske helsetilstand gjør at han ikke er i stand til å forholde seg til siktelsen eller å bli avhørt av politiet, sier forsvarer Gisle Didriksen.

Ingen har klart å komme kommunisere med mannen etter at han ble pågrepet. Dermed er det heller ikke klart om han nekter eller innrømmer straffeskyld.

34-åringen er ikke tidligere kjent av politiet.