Buekorps gir seg

Vågens Bataljon gir seg. Her fra 17.mai 2006.

Vågens Bataljon gir seg. Her fra 17.mai 2006. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Presseansvarlig og tidligere sjef i Vågens bataljon, Anne-Lise Vang synes det var en tung, men nødvendig avgjørelse å legge ned buekorpset.

DEL

– Det har vært flere problemer som har ført frem til avgjørelsen. For det første er det ikke heldig å ha lokaler i et gammelt fengsel. Det har gjort det vanskelig å verve små barn, forteller Vang til BA.no.

Det har også vært problemer med vannet i lokalene.

– Varmtvannet forsvant for lenge siden. Men nå har alt vannet forsvunnet, og toalettene virker ikke lenger.

Det siste, og kanskje avgjørende problemet, har vært dører som ikke kan låses.

– Det har vært flere innbrudd via luftegården. Låsen på døren der er borte, og vi vet aldri hvem vi finner i inngangspartiet, forteller Vang.

INGENTING GJORT: Nedleggelsen har lagt i kortene en stund, og i år har buekorpset valgt å ikke verve nye soldater. Men problemene med lokalene har vært kjent lenge.

– Da jeg var sjef i 2002 var jeg i kontakt med kommunen for å finne nye lokaler. Jeg vet at de senere styrene har jobbet med det samme, uten at noe har blitt gjort, sier Vang.

Byråd for kultur, næring og idrett, Henning Warloe, kjenner ikke til problemene til Vågens bataljon, men han er klar over at det er problemer med flere av lokalene i området.

– De har ikke vært i kontakt med meg, men kanskje en annen avdeling i kommunen. Lokalene i det området er ikke i tipp topp stand, og mange av dem er ikke egnet til noe som helst uten en stor oppussing, forteller han.

– Det er selvfølgelig synd at de har blitt nødt til å legge ned buekorpset på grunn av dette, legger han til.

TA KONTAKT: Warloe skaffet tidligere i år nye lokaler til Wesselengens bataljon da de ble kastet ut av sine gamle lokaler. Han oppfordrer representanter for Vågens bataljon om å ta kontakt med ham for å se på eventuelle løsninger.

– Vi kan ikke skaffe alternativer for alle buekorpsene, men vi kan gjøre det vi kan for å hjelpe dem.

Vang ser ikke bort fra at buekorpset kan startes opp igjen dersom de finner nye lokaler.

– Målet er å starte opp igjen hvis vi finner nye lokaliteter. Da kan vi starte opp igjen vervingen igjen.

HER ER PRESSEMELDINGEN FRA BUEKORPSET:

"Søndag 27. april 2008 inviterte de aktive i Vågens Bataljon noen tidligere ”Vågajenter” til krisemøte i bataljonens lokaler i gamle Bergen kretsfengsel.

Grunnet dårlige sanitære forhold i lokalitetene lar det seg ikke gjøre å drive barn og ungdomsarbeid her.

Det har også vært flere innbrudd via dører som ikke lar seg låse.

Lokalene har, spesielt i det siste, ikke egnet seg til aktiviteter for barn.

Nå er det ikke lenger mulig å bruke toalettet i ”fengselet”. Vi har derfor innsett at det ikke lenger er forsvarlig å drive buekorps, eller andre barn og ungdomsaktiviteter i disse lokalene. For å drive buekorps/aktiviteter for barn og unge, må man ha lokaler som er egnet for bataljonens aktive, eldre medlemmer og ikke minst de yngre soldatene og deres foresatte.

Slik situasjonen er nå så vi oss nødt til å legge ned Vågens Bataljon.

Vågens bataljon ble nedlagt søndag 27. april 2008

Inntil nye lokaliteter foreligger vil det av praktiske hensyn likevel foregå en viss møteaktivitet i Vågens bataljons lokaler.

Vi har i lang tid hatt kontakt med Bergen Kommune i håp om at de ville kunne finne bedre og egnede lokaliteter for VB. Det har pr d.d. ikke lyktes Bergen Kommune å finne egnede lokaliteter. Kontakten med Bergen kommunes eiendomsavdeling vil fortsette, og vi håper at vi i dialog vil finne en god framtidig løsning for ny oppstart av Vågens Bataljon."

Artikkeltags