Buekorpsene lei av hetsen

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Buekorpsene i Bergen blir stadig oftere utsatt for grov sjikane. Små barn går gråtende hjem etter endt marsj. Nå slår buekorpsene alarm.

DEL
Lørdag toppet det seg da en hissig bilist dyttet en Dræggens-gutt overende så han slo hodet mot brosteinen.

Like før voldshandlingen skal den 20-årige føreren fra Åsane ha kjørt inn blant guttene og nesten rett på en av sjefene.

BLIR SKREMT
– Små bukeorpsgutter blir skremt når ikke voksne mennesker klarer å styre seg, sier sjef Chris Magnussen og fanebærer Åge Johan Larsen i Sydnæs Bataljon til BA.

Også Sydnæs-guttene er blitt skjelt huden full av illsinte bilister og studenter.

– Når vi marsjerer på Nygårdshøyden hender det at studenter kaster vann ut gjennom husvinduer og ned på oss.

Da BA tok en ringerunde til flere av byens buekorpssjefer i går, fikk vi servert de samme historiene.

Nazihilsener, illsinte bilister, sjikanøse fingertegn og bøtter med skittens vann, er noe av det gutter helt ned i 8-9 årsalderen har måttet oppleve.

– Spesielt de minste guttene blir redde. De forstår ikke hvordan voksne mennesker kan opptre ondsinnet, sier Nygaards-sjef Erlend Breck Helland til BA.

Skutevikens Buekorps fikk lørdag deler av dagen ødelagt av deltakere på en musikkfestival.

– Noen av dem gikk inn i buekorpsrekkene for å opponere. De nektet å flytte seg. Det er unødvendig at små gutter ikke får ha det gøy i fred, sier sjef Martin Trones.

MINDRE RESPEKT
Han mener at respekten for den bergenske tradisjonen har minket de siste årene.

– Folk må roe seg ned og ta tiden til hjelp, er oppfordringen fra Trones.

Sjefen for Dræggens Buekorps, Chris Tore Grinde, bekrefter at bilisten som gikk amok i Småstrandgaten lørdag er anmeldt.

Også for seks år siden var Dræggens nyhetsstoff i bergenspressen. En bussjåfør med dårlig tid og utålmodige passasjerer presset den svære bussen gjennom det marsjerende korpset.

Reaksjonen ble voldsom. Buekorpsgjengen mente de nærmest ble kjørt ned av sjåføren og gikk til angrep på bussen med tørre nevene.

AVHØRES: Bilisten som gikk amok da Dræggens Buekorps marsjerte sammen med de to andre lørdagskorpsene lørdag, blir trolig innkalt til avhør i dag – Vi hadde ikke tid til å gjøre det i helgen på grunn av kapasitetsproblemer, sier vaktsjef Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt til BA. Noen buekorpsgutter klarte å notere registreringsnummeret på personbilen. Den eies av den 20-årige Åsane-mannen, som etter det BA kjenner til, er mistenkt i saken. Politiet ser alvorlig på saken selv om ingen kom alvorlig til skade. Alnæs understreker at enhver prosesjon i bergensgatene har forkjørsrett, og at all annen trafikk må vike for disse.

Artikkeltags