Reisen for Tides nye busser endte i Sverige

Tide-bestilte busser i kjedekollisjon i Sverige.

Tide-bestilte busser i kjedekollisjon i Sverige. Foto:

Fire av fire rykende ferske busser på vei til Bergen havnet i kjedekollisjon på E6.

DEL

Fire busser og en lastebil var tirsdag ettermiddag i en kjedekollisjon på europavei 6 ved Falkenberg sørvest i Sverige, melder SVT. Ingen personer ble skadet i sammenstøtene, men kjøretøyene fikk seg noen solide trøkker.

Samtlige busser var på vei til Bergen, prydet i Skyss sitt design.

– Dette er busser som skulle til Bergen sør, hvor Tide har anbudet, bekrefter Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss, overfor BA.

– Må få nye

Ulykken forårsaket lange køer på E6. Tre av sjåførene er mistenkt av politiet for ikke å ha holdt tilstrekkelig avstand til kjøretøyet foran, skriver SVT.

Tide opplyser at bussene var på vei fra produsenten i Tsjekkia.

– Det var ikke våre busser enda, men de var på vei til oss. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd. Vi venter på mer informasjon, forteller konsernsjef i Tide, Roger Harkestad, onsdag formiddag.

Selskapet har bestilt over 50 busser, som etter planen skal settes i drift fra 16. august.

– De blir transportert puljevis. De fleste er allerede på plass. I denne puljen var det kun disse fire som var på vei, så alle kolliderte, konstaterer Harkestad, og avslutter:

– Vi har reservemateriale, så dette er ikke noe passasjerene vil merke. Vi vil heller ikke lide noe økonomisk. Men vi trenger busser, så nå må vi få noen nye.

Artikkeltags