Reisen for Tides nye busser endte i Sverige

Tide-bestilte busser i kjedekollisjon i Sverige.

Tide-bestilte busser i kjedekollisjon i Sverige. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire av fire rykende ferske busser på vei til Bergen havnet i kjedekollisjon på E6.

DEL

Fire busser og en lastebil var tirsdag ettermiddag i en kjedekollisjon på europavei 6 ved Falkenberg sørvest i Sverige, melder SVT. Ingen personer ble skadet i sammenstøtene, men kjøretøyene fikk seg noen solide trøkker.

Samtlige busser var på vei til Bergen, prydet i Skyss sitt design.

– Dette er busser som skulle til Bergen sør, hvor Tide har anbudet, bekrefter Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss, overfor BA.

– Må få nye

Ulykken forårsaket lange køer på E6. Tre av sjåførene er mistenkt av politiet for ikke å ha holdt tilstrekkelig avstand til kjøretøyet foran, skriver SVT.

Tide opplyser at bussene var på vei fra produsenten i Tsjekkia.

– Det var ikke våre busser enda, men de var på vei til oss. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd. Vi venter på mer informasjon, forteller konsernsjef i Tide, Roger Harkestad, onsdag formiddag.

Selskapet har bestilt over 50 busser, som etter planen skal settes i drift fra 16. august.

– De blir transportert puljevis. De fleste er allerede på plass. I denne puljen var det kun disse fire som var på vei, så alle kolliderte, konstaterer Harkestad, og avslutter:

– Vi har reservemateriale, så dette er ikke noe passasjerene vil merke. Vi vil heller ikke lide noe økonomisk. Men vi trenger busser, så nå må vi få noen nye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken