Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter sak etter klage på Tide-dominans

Artikkelen er over 3 år gammel

Fjordhesten Turbuss kom ingen vei med å klage inn Tide Buss for brudd på konkurranseloven.

– Skuffende, sier Fjordhesten-leder Tom Halland Kristiansen om Konkurransetilsynets avgjørelse.

BA skrev mandag at det lille busselskapet Fjordhesten klaget inn Tide Buss AS for brudd på konkurranseloven § 11.

Tide blir beskyldt for å bedrive utilbørlig utnyttelse av sin dominerende stilling i bussmarkedet, en påstand Tide ikke kjenner seg igjen i.

Avgjørelsen er endelig

«Etter en konkret helhetsvurdering», har tilsynet ikke funnet grunnlag for å kunne prioritere ytterligere ressurser til videre saksbehandling av saken. Avgjørelsen kan ikke påklages.

Tide-topp: – Selvfølgelig glade

– Vi er selvfølgelig glade for, men ikke overrasket over, at Konkurransetilsynet ikke vil gå videre med saken, uttaler konsernsjef Roger Harkestad i Tide.

Han mener dette bekrefter at Tide har gode rutiner for å påse at selskapet opererer innenfor alle rettslige rammer, inkludert Konkurranseloven.

– Tide er gjenstand for betydelig konkurranse ved at ruteproduksjonen vinnes gjennom åpne offentlige anbudskontrakter i sterk konkurranse med flere, store nasjonale aktører, påpeker Harkestad.

Konkurransetilsynet begrunner avgjørelsen med at de ikke har ressurser til å realitetsbehandle alle henvendelsene de mottar om påståtte overtredelser av konkurranseloven.

– For lettvint

– Jeg synes de tar for lett på det. Dette er en blankofullmakt til Tide som bare kan fortsette som før. Hadde jeg vært Tide hadde jeg sprettet champagnen. De kommer styrket ut av dette, etter mitt syn, sier Kristiansen.

– Skuffende at myndighetene tar såpass lett på konkurransesituasjonen i bussnæringen. Men jeg er villig til å la dette fare nå. Vi har arbeid og har kommet til enighet med Tide, sier Kristiansen.

Tide er opptatt av å ha gode relasjoner og et godt samarbeidsklima med samarbeidspartnere, både på kunde- og leverandørsiden, melder Harkestad.

– Dette er generelt også de tilbakemeldingene vi får fra dem, sier konsernsjefen.

Kommentarer til denne saken