Gå til sidens hovedinnhold

Bybanen kolliderte med brøytebil

Artikkelen er over 8 år gammel

Store snømengder i natt og i morgentimene.

Har du tips fra trafikken? Send MMS med kodeord BAFOTO til 2229, eller epost til internett@ba.no.

Det oppsto kaotiske tilstander i Bergen da det kom opp mot 20 centimeter snø i natt og i morgentimene fredag. Blant annet kolliderte Bybanen med en brøytebil, ingen personer kom til skade, men det ble store forsinkelser.

Det oppsto lange køer på grunn av mange mindre trafikkuhell. Busstrafikken ble kraftig forsinket og flere ferger er innstilt. På Flesland er det fortsatt store forsinkelser.

BA fulgte trafikken minutt for minutt.

1130: Hurtigbåten Snarveien mellom Kleppestø og Nøstet går som normalt.

1123: Skyss melder at Bybanen går som normalt igjen etter at en av vognene kolliderte med en brøytebil mellom Byparken og Nonneseter.

1106: Flesland åpner igjen. – Flere fly er nå på vei på taksebanen for å lette, og det vil lande fly igjen nå snart. At rullebanen har vært stengt vil gi ringvirkninger resten av dagen, og passasjerene må forvente noen forsinkelser, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup.

1022: Fortsatt problemer med Bybanen etter uhellet med brøytebilen. Noen vogner vender på Danmarks plass på grunn av problemer med sporveksler på Nygård.

1020: Tina Fjeldavli hos Vegtrafikksentralen melder om at det har roet seg litt ned i bergenstrafikken, veiene – i alle fall hovedveiene – er begynt å bli svarte igjen. Men, som meteorologen sier: Forvent flere snøbyger. – Akkurat nå har vi alt brøytemannskap ute i hele fylket, sier Fjeldavli.

1016: Politiet melder at trafikken har roet seg i Bergen. Operasjonsleder Terje Magnussen sier politiet for øyeblikket ikke har noen aktive oppdrag som gjelder trafikk og værforhold.

1000: Det har vært en kollisjon mellom Bybanen og en brøytebil. Dette skjedde mellom Byparken og Nonneseter stasjon. Ingen personer skal være skadet, melder Skyss. – Vi vet ikke hvor lang tid det går før de får ryddet sporet, men i mellomtiden kjører vi mellom Nygård og Lagunen, melder Skyss. Les mer her.

0943: Buss fast ved Straume bro på Sotra. Ifølge en tipser har bussen stått slik i rundt 40 minutter, og det skaper mye kø i området.

0937: Politiet avslutter dirigeringen i Telleviksveien. Veien er åpen for fri ferdsel.

0923: En polsk trailersjåfør med sommerdekk står fast på Vallaheiane. - Han prøver å legge kjetting på sommerdekkene sine, men har store problemer med det, sier BAs reporter på stedet.

0919: Flere biler skal ha problemer i Birkelundsbakken.

0915: Båten til Askøy, «Snarveien» er innstilt. Den kan ikke legge til land på grunn av været, opplyser Skyss.

0914: Buss nummer 4 fast ved utkjørselen fra Sydnestunnelen på Møhlenpris. Har stått der en stund. Falck er på stedet. Også tidligere i dag i 07-tiden sto en leddbuss fast her.

0913: 50 fots båt tar inn vann. Den ligger til kai ved Sandviksveien. Brannvesenet rykker ut.

0912: Bybanen er begynt å gå igjen, men det vil ta lang tid før alle vogner er i rute, opplyser Skyss.

0908: Ingen fly kan lande på Flesland flyplass akkurat nå. - Det er en kombinasjon av sterk vind og mye snø som skaper problemene. Vi jobber nå med å klargjøre rullebanen, men vi tror ikke at vi kan åpne igjen før klokken blir 1000, sier Aslak Sverdrup til BA.

0906: Knappetunnelen er åpnet igjen etter å ha vært stengt i en time.

0900: Full stans på Bybanen. Problemet er sporvekselen i Byparken ifølge Skyss.

0840: Bjelland, Austevoll: Melding om skolebuss som hadde kjørt ut av veien og sto lent mot fjellveggen. Politiet melder klokken 0856 at bussen er kommet seg løs.

0836: Et tre har falt over Liaskjersvegen på Sotra. Trafikken står i begge retninger.

0831: Skolebuss har sklidd ut av veien i Lyseklostervegen. Ingen er skadet, men bussen får ikke opp dørene, så ingen kom seg ut av bussen. Klokken 0848 melder politiet at elevene ble tatt ut sidevindu på bussen, og kjøres videre med en annen buss. Ingen er skadet.

0828: En BA-tipser melder om svært mye snø i veibanen flere steder på Askøy. - Det kan umulig være brøytet her, og det er ekstremt glatt. Folk må holde god avstand til andre biler, sier tipseren.

0823: Politiet stengte Tellevikveien om Salhus for biler som kommer fra nord. Trafikken diriges klokken 0845 i begge retninger. Politiet står ved Klauvaneset, like ved Nordhordlandsbroen.

0821: Det blåser liten storm på Sotrabroen. Her kan du følge med på vinden på Sotrabroen.

0820: Politiet: – Det skal være bevegelse i Knappetunnelen igjen. Saktegående kø. Tunnelen var stengt.

0815: – Nesten stillestående forbi Dolvik terminal mot Kokstad. Forplanter seg til Dolvikveien fra Steinsviken/Sandsli, melder en BA-leser.

0808: Buss utfor veien på Nedre Åstveit. Får ikke opp dørene, og passasjerene kommer seg dermed ikke ut. Ingen personskade, melder brannvesenet. Klokken 0837 melder brannvesenet at alle er ute og alt er ok.

0807: Store problemer i Knappetunnelen i retning Flesland. Tunnelen stengt, og en bil står fast utenfor tunnelen. VIking er på vei. Politiet oppfordrer folk til å skru av motoren grunnet mye eksos i tunnelen.

0803: Ingen busser går opp Lønborglien, ifølge en BA-tipser.

0800: Brannvesenet melder om en buss utfor veien i Indre Arna. Ingen personskader, men det var problemer med å åpne dørene, så folk kom seg ikke ut av bussen. Da brannvesenet kom frem, hadde folk kommet seg ut på egenhånd. Meldingen kom inn 0721.

0758: Vegtrafikksentralen: Det er store trafikale problemer svært mange steder. Alle brøytemannskaper er ute, men det kommer inn mange meldinger om ubrøytede veier til Statens vegvesen.

0754: Fullstendig kaos i Salhusveien, melder politiet. Meldingen har kommet via en bussjåfør. Det skal være svært glatt, og folk oppfordres til å kjøre E39.

0741: Store forsinkelser på hele Bybanetraseen blant annet på grunn av snø i veksler. Store problem med vekslene i Byparken, opplyser Skyss.

0738: En BA-leser melder om bom stopp ut av Knappetunnelen mot Flesland. Opplyser å ha beveget seg 300 meter på 35 minutter.

0735: En BA-tipser opplyser om store køer i Eidsvåg. To eller biler, muligens med sommerdekk skal stå bom fast i bakken opp mot Eidsvågtunnelen i sørgående retning. De sto med nødblinken på, og køene står tilbake til Glaskartunnelen, ifølge en annen tipser.

0727: Skyss melder om store fremkommelighetsproblemer overalt på grunn av snøfallet. Dette rammer også busstrafikken. – Alle må regne med store forsinkelser i dag, opplyser Ingrid Dreyer i Skyss.

0724: – Beregn god tid til jobb i dag, er oppfordringen fra Vegtrafikksentralen.

0706: I Lyderhornstunnelen og Knappetunnelen er det meldt om biler som har problemer. Bilen fjernet 0742.

0704: Halhjem: Trailer står fast i bakken opp fra fergekaien. Fører til lange køer. Politiet oppfordrer til å bruke kjetting.

0703: Sydnestunnelen: Leddbuss står fast på vei ut av tunnelen. Bilberging er på vei, men det hoper seg opp av busser som ikke kommer forbi.

0651: Vallaheiane: Polsk-registrert bil prøver å komme seg over på sommerdekk. Politiet til stedet, men fant ikke bilen.

0648: Kokstadveien: Oppkjørselen fra Knappetunnelen. Biler stanser opp og kommer ikke videre. Køer seg fort opp, melder politiet.

0543: To biler kolliderte i Kalvedalsveien. En person ble sendt til Haukeland sykehus med lettere skader.

0542: Politiet advarer mor ekstremt glatte veier i hele fylket.

Send oss tips via Twitter, bruk #bergentrafikk

– KLARER IKKE TA UNNA

Strøbiler og brøytebiler har vært ute på veiene i hele natt, men det har kommet store snømengder på morgenkvisten som gjør at det likevel blir glatt.

– Vi har fått tilbakemelding fra entreprenørene om at det har snødd så tett nå på morgenen at de ikke klarer å holde veistandarden. Alle biler er ute, og de jobber på spreng, sier trafikkoperatør Roger Lemme ved Vegtrafikksentralen.

BEREGN GOD TID!

Også han oppfordrer til å beregne litt ekstra god tid på vei til jobb i dag.

– Det er glatt og sleipt, og vanskelig å kjøre, og også vanskelig å se. Det vil nok bli en del kø, sier Lemme.

Har du tips fra trafikken? Send MMS med kodeord BAFOTO til 2229, eller epost til internett@ba.no. Du kan også ringe telefon 800 33 044.

Send oss kommentarer og tips i liveoppdateringen under! Bruk også #bergentrafikk på Twitter.

MOBILBRUKERE? GÅ HER!

Slik ser det ut på veiene akkurat nå (bildene oppdateres, trykk refresh for siste versjon):

E39 Fjøsangerveien: (Webkamera Statens Vegvesen)

Nattlandsfjellen: (Webkamera Statens Vegvesen)

Rv. 555 Sotrabrua vest:

Fv. 557 Bjørgeveien:

Fv. 285 Bønesskogen:

Rv. 580 Lagunen:

Kvamskogen: (Webkamera Statens Vegvesen)

E16 Eidesmoen i retning Bergen: (Webkamera Statens Vegvesen)

TIPS OSS E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Kommentarer til denne saken