– Bygge boliger? Glem det!

Artikkelen er over 16 år gammel

Det politiske miljøet i Bergen samler seg fra Høyre til Rød Valgallianse: Carl Fredrik Seim får ikke bygge boliger dersom verftet legges ned.

DEL
– Hvis Seim tror at han kan snu seg raskt og selge områdene har han forregnet seg. Vi ser for oss at helt andre områder av byen skal bygges ut de neste 10-15 årene. Seim blir en gammel industriherre før han eventuelt får bygd ut områdene, skummer bystyrerepresentat Christopher Brun fra Høyre.

Han legger ikke skjul på at stemningen i partiet er amper på grunn av den svært raske konkursen i Mjellem & Karlsen Verft AS.

Høyres bystyregruppe så i går på reguleringsplanene for områdene der verftseiendommene ligger, og konkluderte med at det ikke var aktuelt med bruksendringer på denne siden av 2010.

– Vårt inntrykk er at han kan skyte en hvit pil etter å bygge boliger på tomten til Mjellem & Karlsen. En slik oppførsel vil i hvert fall ikke bli honorert. Det er påfallende at verftet har vært drevet i 111 år, og så skal det gå dunken etter fem uker. Det er både påfallende og oppsiktsvekkende, og gir grunn til å gjøre seg noen tanker om hva som har skjedd i kulissene, sier Brun.

RVs Tor Sundby tror heller ikke at Seim får noen lett jobb dersom han vil overbevise bergenspolitikerne om at de bør gi ham lov til å bruke området til noe annet.

– Folk virker rasende helt fra venstre til høyre. Og slik jeg oppfatter det er alle innstilt på å nekte å omregulere til boligområde, sier Sundby.

Han vil i neste møte i Komite for miljø og byutvikling foreslå tiltak for å hindre bruksendring i området.

– I denne saken må vi få i stand en felles front i bystyret, mener Sundby.

Artikkeltags