Bygger gitarhytte på Hardangervidden

Den fremtidige hytten til Kurt Nilsen ser slik ut på planstadiet.

Den fremtidige hytten til Kurt Nilsen ser slik ut på planstadiet. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

15. desember står Kurt Nilsens hyttedrøm ferdig. Dermed kan han og familien feire jul i den vel 200 kvadratmeters gitaren på Hardangervidden.

DEL

- Kurt Nilsen har kjøpt to tomter og har inne bestilling på én hytte, sier utbygger i Hardanger Fjellandsby, Tom Karsten Garen, til BA.

- Det er en meget spesiell hytte. Den er formet som en gitar og er på totalt 188-189 kvadratmeter, legger han til.

Byggesøknaden ligger nå på bordet til Eidfjord kommune. En latvisk arkitekt er allerede satt på saken, og når byggetillatelsen kommer, vil man gå i gang med én gang.

KAN BLI KURTS NABO
Totalt har området Feet ved Vøringsfossen 160 tomter.

De fleste av dem er solgt, men det er fremdeles noen muligheter dersom man skulle ønske å bli eks-idolets nabo på Hardangervidden.

Her er det store muligheter for frilufsliv, bading, skisport, jakt, fiske, fotball og golf.

- Kurt Nilsens gitar-hytte ligger på rundt 750 meter. Like nedenfor hytten er det en kjempegod ørretelv som heter Bjoreia. En kamerat av meg dro en ørret på 4 ½ kilo der i fjor, sier Garden til BA.

Hytten kommer ellers til å inneholde et musikkrom, i tillegg til flere soverom og bad, samt kjøkken og stue.

Det er tilrettelagt for bredbånd og trådløst nettverk for hyttebeboerne. Kostnaden blir på totalt rundt 5 millioner kroner for hytten, pluss tomtene som koster 850 000 kroner stykket.

- Den vil få torvtak, og i det hullet på gitaren, kommer vi til å legge skifer. Fra luften kommer den dermed virkelig til å se ut som en gitar, sier Garden, og forteller at Kurts hytte ligger fritt frempå en kant med god utsikt mot elven og fjellene i sør.

Ikke langt unna området ligger Vøringsfossen, Hardangerjøkulen, Trolltoget i Måbødalen, Hardangervidda Natursenter, Kjeåsen og Sima Kraftverk. I tillegg er det kort vei til alpinanlegg og preparerte skiløyper.

- Det tar rundt tre timer å kjøre fra Bergen. Når Hardangerbroen står ferdig vil det gå enda raskere, opplyser Garden, som la hytteplanene sammen med Kurt Nilsen i vinter.

JOBBER MED NYTT ALBUM
For tiden oppholder bergenseren seg på Østlandet, der han jobber intensivt i studio med sin kommende plate. Den skal etter planen være klar til høsten.

I sommer skal han ut på veien igjen som soloartist. Fem spillejobber venter, blant annet i Leirvik hams på Stord i slutten av neste måned, samt oppvarmingsjobben for Rod Stewart i Larvik 22. juli.

- Jeg har familie å ta meg av og en hytte som skal fikses, så jeg har nok å gjøre, sa Kurt til BA i begynnelsen av mai.

Fra før har Kurt et kråkereir av en hytte ved sjøen i Gulen, på et sted de kaller «Sommerviken».

- Dette er fristedet mitt der mobilen blir slått av, har musikeren fortalt BA tidligere.

Kurt Nilsen eller hans management var ikke tilgjengelige i går kveld.

Artikkeltags