Bystyremedlem også siktet

Bystyremedlem Petter Nilsen er også siktet i narkosaken.

Bystyremedlem Petter Nilsen er også siktet i narkosaken. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

I tillegg til stortingpolitiker Erik Skutle, er også bystyremedlem Petter Nilsen (H) siktet i narkosaken. I tillegg til de to, har ytterligere en av de siktede vært aktiv i Unge Høyre.

DEL

Stortingspolitiker Erik Skutle er som kjent siktet i narkosaken i Bergen. I tillegg er bystyremedlem Petter Nilsen (H) siktet i saken. Han er valgt inn i bystyret, og vikarierer som gruppesekretær.

– Vi ser alvorlig på dette og i Høyre har vi nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika. Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og bystyregruppen. Samtidig er det viktig å ivareta denne personen på en god måte. Jeg har vært i kontakt med bystyrerepresentanten i kveld, og vedkommende erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager tillitsbruddet sterkt, sier Høyres gruppeleder i bystyret Dag Skansen i en pressemelding.

– VISSTE OM HASJBRUK

BA var i kontakt med Nilsen i forrige uke i etterkant av narkoaksjonen i Fana.

Da bekreftet han at han kjenner flere av de siktede, men benektet å ha brukt, kjøpt eller solgt hasj.

– Jeg vet at det var flere som brukte hasj da jeg gikk på videregående, men vil ikke si noe mer om denne saken, sa han da.

STOR AKSJON

Nær 40 ungdommer var målet for en aksjon på skoler i Bergen mandag 18. februar. Det er i forbindelse med den saken Skutle og bystyremedlemmet nå er siktet.

BA vet også at minst én annen av de siktede har vært aktiv i Unge Høyre i Hordaland.

Den unge mannen er siktet for salg av narkotika, og har vært varetektsfengslet i saken.

– PROBLEM

Skansen sier til BA at han ikke har noen grunn til å tro at det er via det politiske miljøet de tre Høyre-medlemmene har fått befatning med narkotika.

– Det er selvfølgelig en stor utfordring og et problem for oss i Høyre at våre representanter har blitt siktet. Men det er kanskje også like viktig å poengtere at dette er et ungdomskulturproblem som vi må se på.

– Kommer dere til å undersøke nærmere om problemet er utbredt i Unge Høyre?

– Vi har ikke tatt noen beslutning på noe slikt. I gruppestyret skal vi selvfølgelig ha dette til diskusjon, så kan det jo hende vi gjør noe med saken etter det. Men den diskusjonen blir først mandag. Nå må jeg først og fremst ivareta personen det gjelder, sier Skansen.

Artikkeltags