Prosjektet har som formål å fornye infrastrukturen i Strandgaten med sidegater. Gjennom Graveklubben skal en rekke aktører sørge for samkjøring av prosjekter.

Fullt på infomøte

BIR Nett inviterte onsdag kveld til informasjonsmøte i forbindelse med plassering av bossnett-nedkast i området. De måtte hente ekstra stoler, og temperaturen ble tidvis høy på møtet.

BIR, BKK, Trafikketaten i Bergen kommune og Statens vegvesen skal gjennomføre et felles prosjekt, med planlagt oppstart i begynnelsen av april.

Eksempelvis skal infrastrukturen under bakken fornyes, området skal bli tilknyttet det nye bossnettet i byen og ny sykkeltrasé skal bygges opp mot planen i Bergensprogrammet.

– Vanvittig!

Sykkeltraseen har fått mange av de oppmøtte til å riste på hodet, etter at planene ble kjent.

– Det er helt sykt, utbrøt én av møtets deltakere fra stolen.

– Vanvittig, sa en annen.

Hovedsakelig mener kritikerne at det er unødvendig med et sykkelfelt på hver side av veien i Strandgaten. De mener at gaten er et av få områder i byen der det ikke er behov for dette.

Et annet poeng er at p-plasser forsvinner til fordel for sykling.

Nærmer seg oppstart

Anbudsrunden nærmer seg slutt. Graveklubben har gjennomført flere store prosjekter i byen, men prosjektleder Ørjan Mjøs har aldri opplevd lignende engasjement som på Nordnes.

– Alt engasjement er bra. Dette kommer fra folk som har tilhørighet i området, sier han.

Mange av spørsmålene på møtet omhandlet politiske planer som allerede er vedtatt, deriblant sykkelveiene og parkeringsplanene.

Politikerne kan vente seg flere innspill fra Nordnes-beboerne fremover.

– Jeg tror Strandgaten og Nordnes vil få et voldsomt løft. Det vil bli veldig fint når prosjektet blir realisert, sier Mjøs.