Cirka 5.500 husstander var uten strøm i Hordaland

Klokken 0747 fikk BKK melding om strømbrudd. Hele Landås var mørklagt.

Klokken 0747 fikk BKK melding om strømbrudd. Hele Landås var mørklagt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I Bergen var 4.000 husstander uten strøm. På Haukeland var det strømløst i rundt 20 minutter, opplyser BKK.

DEL

Et stort strømbrudd rammet Hordaland i morgentimene onsdag. Klokken 0747 fikk BKK melding om at Haukeland universitetssykehus var uten strøm, opplyser pressevakt Jørgen Steffensen til BA.

Haukeland fikk strømstans

Ifølge BKK var sykehuset uten strøm en periode, før de ble koblet inn på en reserveforsyning klokken 0810. Deretter forsvant strømmen igjen.

– Da mistet de strømmen i ti nye minutter, opplyser Steffensen.

Altså rundt en halvtime til sammen. Klokken 0850 opplyste kommunikasjonsavdelingen på Haukeland at de hadde strøm, men at de ikke visste noe om omfanget av strømbruddet.

– Cirka klokken 0747 var det strømstans på Haukeland og nødaggretatene slo inn. I forbindelse med dette var det delvis bortfall av strøm og mørklegging i enkelte område av sykehuset i noen sekunder, og det var ustabilitet på strømforsyningen, skriver Helse Bergen i en pressemelding.

De opplyser videre at deler av sykehuset fikk manglet strøm, grunnet feil på en bryter.

– Sykehuset får nå strøm som normalt. Vi tar høyde for at det kan være ustabil strømforsyning i en periode og har tatt forholdsregler for dette, hevder de.

4.000 var uten strøm i bergen

Klokken 0936 har BKK fått mer oversikt over situasjonen.

– Totalt var 4.000 uten strøm i Bergen kokken 0747. Alle i Bergen har fått strømmen tilbake, men på Seim har vi cirka 70 husstander som fremdeles er strømløse, sier Steffensen til BA.

I Nordhordland var det 1.500 kunder som var uten strøm.

Renner inn meldinger

Da feilen ble meldt inn, fikk BA en rekke meldinger fra bergensere som var uten strøm.

– Vi har problemer med en transformatorstasjon som forsyner Bergen med strøm, noe som kan ha en sammenheng. Vi har folk der nå, som skal se på situasjonen, sa Steffensen.

Er du uten strøm? Tips oss på tips@ba.no

Artikkeltags