En av Royal Transport sine biler hentet containeren på Voss i morges og vil fraktet den til Mastrevik i Austrheim kommune. Det opplyser transportkoordinator Jan Olsen i Royal Transport til BA.no.

Den 445 cm høye og 352 cm brede containeren ble fraktet på en brønntralle. Politiet og en følgebil fra Royal Transport var med på hele turen.

Når last overgår 3,5 meter i bredde er det ikke tillatt å frakte slik last uten politi og følgebil i Hordaland.

STOPPET PÅ VOSS: Det var torsdag ettermiddag i forrige uke at den polske semitraileren ble stoppet på Voss etter at flere møtende trafikanter holdt på å kollidere med den.

– Vi ser på dette som en svært graverende forseelse, siden den har satt andre trafikanters liv i fare, sa Dag Rykkje i Statens vegvesen på Voss til BA.no etter hendelsen.

En følgebil stanset all møtende trafikk i tunneler og på smale veier, slik at han fikk fri vei.

– Galskap, mener Rykkje.

FOR HØY: – Hadde det vært fysisk mulig å komme til Austrheim med denne transporten?

– I teorien kunne det sikkert gått, men faren for å ha røsket ned store deler av lys og vifter i tunneltaket mellom Voss og Bergen, ville vært stor. Tunnelene på denne strekningen har en takhøyde på 420 centimeter, fortalte han til BA.no.

Polakkene hadde ikke tenkt på den lange Lærdalstunnelen og varslet ikke møtende trafikk. For å komme gjennom tunnelen måtte de kjøre midt i veien. Dermed tok de både sitt eget og nesten to meter av motgående kjørefelt.