Fredag ble det kjent at statsadvokaten henlegger saken mot havnedirektør Inge Tangerås og tidligere ordfører Trude Drevland.

Tangerås er svært lettet over utfallet.

– Dette var en kjærkommen førjulsgave. Jeg er veldig glad for at det endelig har kommet en avgjørelse, sier Tangerås til BA.

Kritiserer tidsbruken

Han ble kjent med henleggelsen via sin advokat fredag formiddag.

– Jeg har hele tiden visst at jeg ikke gjorde noe straffbart, men jeg hadde aldri drømt om at denne saken skulle trekke ut så langt i tid, understreker han.

Da Tangerås ble siktet i saken, ble han suspendert fra stillingen sin i Havnevesenet i 15 måneder.

– Jeg har levd under et enormt press veldig lenge. Det er en veldig spesiell situasjon å ikke gå i jobb. Det har vært utfordrende å fylle dagene med meningsfulle aktiviteter, innrømmer Tangerås.

Vil tilbake på jobb

Han retter en stor takk til alle som har støtte ham.

– Jeg har fått enorm støtte fra omgangskretsen, kolleger og tidligere kolleger. Hele Havne-Norge har støttet og oppmuntret meg, sier han.

Tangerås venter nå på at styret formelt skal oppheve suspensjoen, slik at han kan komme tilbake på jobb. Når det skjer, vet han ikke.

– Jeg har savnet jobben hver eneste dag, og vil tilbake.

Cruise-saken

 • Daværende ordfører i Bergen Trude Drevland (H) høstet kritikk etter at det i fjor ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia for å delta i sjøsettingen av Viking Star, alt betalt av cruisereder Torstein Hagen.
   
 • Senere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland valgte å avlyse turen.
   
 • Havnedirektør Inge Tangerås havnet i politiets søkelys i forbindelse med Venezia-turen. Han var med på privatflyet til den italienske byen. Også hans tur ble betalt av cruiserederen.
   
 • Drevland var sykmeldt fra 5. juni til 8. august. etter valget i fjor høst gikk hun av som ordfører.
   
 • Økonomiavsnittet i Hordaland opprettet politisak mot ordføreren 28. mai, men saken ble henlagt alt 1. juli. 31. august i fjor ga statsadvokaten politiet beskjed om å gjenåpne saken mot Drevland.
   
 • Samme dagen tok Drevland permisjon som ordfører.
   
 • I september i fjor tok politiet ut siktelse for grov korrupsjon mot Drevland og Tangerås.
   
 • Reder Torstein Hagen var også siktet i saken, men politiet har frafalt siktelsen.
   
 • Hverken Drevland eller Tangerås erkjenner noen form for skyld i saken. Fredag 16. desember ble saken henlagt.

Kilder: BA og NTB