Gå til sidens hovedinnhold

Da kameraten så skrytevideo i 220 km/t, kontaktet han politiet

Artikkelen er over 7 år gammel

I fylla la 45-åringen ut skrytevideoen av sin egen råkjøring på Askøy på internett. Kameraten så filmen og anmeldte ham til politiet.

Ti ganger var han over 200 km/t på askøyveiene.

– Han har neglisjert fartsgrensene og kjørt som om landeveien på Askøy var hans private bane, fastslår Gulating lagmannsrett.

BA har tidligere omtalt saken om mannen som i løpet av tre dager i fjor sommer dokumenterte sin egen ekstremkjøringer i hastigheter opp til 220 km/t.

ANKET TIL LAGMANNSRETTEN

Han ble dømt til syv måneders ubetinget fengsel i tingretten i desember i fjor og fradømt førerretten for livstid.

Han anket til lagmannsretten fordi han mente straffen var for streng.

Tidligere har det kommet frem at politiet fikk et anonymt tips etter at videoen ble lagt ut på nettet og at 45-åringen ble avslørt av et glimt av ansiktet hans i MC-speilet på videoen.

Det er ikke helt presist. Lagmannsretten har torsdag avvist anken, men i begrunnelsen kommer mer av opptakten til avsløringen frem i lyset.

Få dager etter siste kjøreturen la han filmen fra kjøringen 20. juli 2013 ut på You Tube. Selv hevder MC-føreren at han ikke var edru da han publiserte skrytevideoen på nettet.

BESLAGLA TRE FILMER

«En kamerat så filmen og anmeldte ham til politiet. Da politiet ransaket hos tiltalte 1. august 2013 fant de samtlige tre filmer. Filmene har en varighet på til sammen cirka 40 minutter og ble avspilt under ankeforhandlingen», skriver lagmannsretten.

Filmene viser at han på samtlige tre kjøreturer bryter både 50 km/t , 60 km/t og 80 km/t fartsgrensen flere ganger.

Han var blant annet oppe i hastigheter på henholdsvis 212 km/t, 220 km/t og 219 km/t i 80 km/t sonen.

I 60 km/t sonen var han oppe i henholdsvis 158 km/t, 163 km/t og 171 km/t, og i 50 km/t sonen var han oppe i 123 km/t, 130 km/t og 99 km/t.

Han foretok også en rekke forbikjøringer i svært høye hastigheter.

«Fartsoverskridelsene var så graverende og utsatte andre trafikanter for så høy risiko at det fremstår som ren flaks at tiltalte ikke forårsaket en alvorlig trafikkulykke med kjøringen», heter det i dommen.

– FORBEREDT OG PLANLAGT

I tillegg har lagmannsretten vektlagt at alle kjøreturene var forberedte og planlagte.

«Tiltalte la også en av filmene ut på You Tube. Det siste kan vanskelig ha hatt andre formål enn å skryte av kjøringen. Dette selv om tiltalte hevdet at han ikke var edru da han la filmen ut», heter det videre i dommen.

I formildende retning har lagmannsretten lagt vekt på at tiltalte har erkjent straffeskyld og samtykket til tilståelsesdom, men straffen han fikk i tingretten er passende, mener dommerne.