Daniel har mistet jobben fire ganger og blitt ansatt fem ganger i samme stilling

Politisk rådgiver Daniel Hägglund (Frp) kaller det rock'n roll-politikk at han har mistet jobben fire ganger og blitt ansatt fem ganger i samme stilling.

Politisk rådgiver Daniel Hägglund (Frp) kaller det rock'n roll-politikk at han har mistet jobben fire ganger og blitt ansatt fem ganger i samme stilling. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Alt på grunn av «rock'n roll-politikken» i Bergen, sier han.

DEL

– He-he. Selv om jeg har mistet jobben mange ganger, har jeg ikke gått arbeidsledig særlig lenge. Det lengste var vel da Gunnar Bakke gikk av som kulturbyråd midt på natten. Jeg signerte ny kontrakt igjen med byrådsleder dagen etter, sier politisk rådgiver Daniel Hägglund (Frp).

På sin instagramkonto kaller han det hele rock'n roll-politikk.

– Siden 2011 er det faktisk bare Hilde Onarheim (H), Liv Røssland (H) og jeg som er igjen i byrådet. Det har vært en del utskiftninger ja, men slik er det i politikken. Det meste har skjedd i løpet av det siste året. Ting snur fort, sier Hägglund som i dag er politisk rådgiver for kulturbyråd Helge Stormoen (Frp).

Han oppsummerer sine tre siste år i yrkeslivet på denne måten:

– Etter valget i 2011 signerte jeg kontrakt med byrådsleder Monica Mæland. Så forsvant hun til Oslo og ble næringsminister. Jeg mistet jobben, men bare for en kort stund da jeg signerte ny kontrakt med Ragnhild Stolt-Nielsen allerede samme dag. Så fratrådte byråd Gunnar Bakke i mars i år og Hägglund mistet igjen jobben.

– Jeg signerte ny kontrakt med Stolt-Nielsen, som overtok arbeidsoppgavene for Bakke for en kort stund. Nå kom Helge Stormoen inn som ny byråd for Frp, og igjen mistet Hägglund jobben, men bare for en kort stund for Stormoen ville beholde ham som rådgiver. Ny kontrakt ble signert.

Mandag morgen mistet han jobben igjen da byrådet ble oppløst, men det gikk ikke lang tid før enda en ny kontrakt ble skrevet.

IKKE REDD FOR Å MISTE JOBBEN PÅ ORDENTLIG

– Er du redd for å miste jobben på ordentlig?

– Når du jobber med politikk, kan du ikke være redd for å miste jobben. Her skjer ting veldig fort. Det er vel Bergen et ganske godt eksempel på, sier Hägglund.

Artikkeltags