Skjebnehelg for datafest

Til helgen blir det LAN-party i Vestlandshallen igjen. Her fra ByLAN i 2015.

Til helgen blir det LAN-party i Vestlandshallen igjen. Her fra ByLAN i 2015. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi visste at dette kom til å svi økonomisk, men var nødt til å ta støyten om det skal være fremtid i denne typen arrangement, sier Andre Lauritzen.

DEL

Premissene er klinkende klare før HordaLAN Dataparty 2018 går av stabelen kommende helg.

– Dette er vinn eller forsvinn for vårt bergenseventyr, sa styreleder Andre Lauritzen til BA i februar.

Etter seks år med jevn vekst i Ågotneshallen og siden Sotra arena er gjengen av frivillige klare til å innta Vestlandshallen.

– Grufull spenning

Der overtar de etter «storebror» ByLAN. Datafesten, som ha rullet og gått på ulike steder siden oppstarten i 2005, har holdt til Vestlandshallen de siste årene, men måtte kansellere fjorårets arrangement på grunn av for liten interesse (se våre beste bilder fra ByLAN i bildeserien nederst!).

– Jeg tror tiden for LAN i store haller er forbi. Det er med grufull spenning at vi ser på hva HordaLAN nå skal gjøre, sa Tord Frøland, leder av ByLAN.

HordaLAN har dermed presset på seg foran LAN-helgen, men en dag før det hele braker løs har Andre Lauritzen senkede skuldre.

– Det er fullt liv i hallen med opprigg her nå. Vi er i rute. Ingen store kriser enda, så jeg sitter bare og venter på at det skal komme, humrer LAN-lederen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Andre Lauritzen, styreleder i HordaLAN, under fjorårets arrangement i Sotra arena.

Andre Lauritzen, styreleder i HordaLAN, under fjorårets arrangement i Sotra arena. Foto:

Over 500 deltakere

Han regner med at det vil dukke opp mellom 500 og 700 deltakere.

– Det renner stadig inn med påmeldinger. Mange hiver seg på i siste liten, og det er vi glade for. Vi er allerede kommet forbi antallet vi er avhengige av for å få dette til å gå rundt, opplyser Lauritzen.

Fjorårets arrangement på Sotra hadde litt over 600 deltakere i vinterferien.

– Det blir nok litt færre på selve LAN-området i år, men flere totalt. Grunnen er at det er mer messe i år og flere som kjøper dagspass for å få tilgang til rabattene våre samarbeidspartnere tilbyr, sier Lauritzen.

– Monumentale forskjeller

Han kaller hele arrangementet en kalkulert risiko. Foreløpig går det mot vinn – ikke forsvinn.

– Grunnen til at dette ser ut til å gå bra er hardt arbeid og god støtte fra nye venner innen næringsliv og det offentlige. Uten dem hadde ikke det gått, det er helt sikkert, sier Lauritzen.

Forskjellene på Sotra arena og Vestlandshallen oppleves som monumentale.

– Skalaen på hallen er veldig annerledes. Vi har fått mange utfordringer å bryne oss på. Og så merkes det jo på prisen at dette er en privat hall, ikke kommunal som på Sotra, sier Lauritzen.

Artikkelen fortsetter under bildet

HordaLAN 2015 i Sotra arena.

HordaLAN 2015 i Sotra arena. Foto:

Sjø av PC-er

LAN-generalen våger ikke å love at det blir datafest i Vestlandshallen også i 2019, men garanterer at det blir HordaLAN.

– Da satser vi på vinterferien, slik vi vanligvis gjør. Jeg er allerede godt i gang med planleggingen, sier Lauritzen.

Rundt 140 frivillige jobber med arrangementet i helgen, i tillegg til den harde kjernen som ofrer av fritiden året rundt. Flere tusen dugnadstimer legges ned for å lys i skjermene og liv på scenen.

– Kveldsshowene med konserter og cosplay blir stort i år, men for meg personlig blir uten tvil høydepunktet når vi klokken 21 torsdag kveld teller ned, slukker lysene i hallen, og ser sjøen av PC-er og ungdom som koser seg sammen, forteller Lauritzen og avslutter:

– Når jeg ser at de unge jubler og har det gøy – det er det som gjør alt arbeidet verdt det.

Artikkeltags