Riot Games, som står bak League of Legends (LoL), har kontaktet 17-åringen fra Bergen fordi de ønsker å gjøre filmopptak av ham.
På gutterommet på Søreide klikker han seg inn på Youtube for å vise BA hvordan det så ut da spillselskapet i fjor laget en dokumentar om lidenskapen til LoL. Videoen er spilt av over 2,2 millioner ganger.
– Jeg er spent, men også veldig nervøs, ler han av tanken på å medvirke i en tilsvarende video.
Årsaken til interessen for ham er nettsiden Martin Træen Remen lanserte tidligere i år, sanctuaryoflegends.org.
– De kommer mest sannsynlig om et par uker, men det er ikke endelig avklart ennå, sier han.
Liker å hjelpe folk
Tenåringen er en ivrig gamer og spiller blant annet mye League of Legends. På fritiden og på skolen har han laget en webside for andre gamere som sliter med det tilsvarende problemer som ham – depresjon.
– Hvordan oppsto ideen?
– Hovedgrunnen var at jeg så etter en slik side selv, men det var ingen. Da valgte jeg å lage en selv. Jeg liker å hjelpe folk. Det er drivkraften.
– Og så har jeg et ønske om å få meg en jobb der jeg kan være til hjelp for folk som sliter. Men det er vanskelig å få en slik jobb når jeg er så ung, tilføyer 17-åringen.
Fikk gratis hjelp fra USA
Arbeidet med websiden startet på tampen av fjoråret. Da var det kun ham og en venn som bor i Sør-Afrika som arbeidet med prosjektet.
– Han sliter med litt de samme tingene som meg. Vi møttes online for cirka fire år siden og har spilt mye sammen. Da jeg la ut ideen vår på Reddit.com, fikk vi henvendelser fra fullt av folk som ville hjelpe. En nettutvikler fra USA har laget nettsiden for oss helt gratis.
– Det hjalp oss veldig. Nå ser det profesjonelt ut, sier han fornøyd.
– Hva kan dere tilby?
– Vi kan ikke tilby profesjonell hjelp, men vi kan snakke med folk som har behov for det. Vi har etablert et nettsamfunn der folk som sliter med det samme kan treffe likesinnede og spille.
Kursing i diverse online dataspill, tilbyr de også.
Træen Remen er klar over at mange som sliter vegrer seg for å oppsøke lege. Derfor er han tydelig på at hjelpen han tilbyr er et lavterskeltilbud. Når det er sagt, har han likevel et ønske om å inngå samarbeid med helsevesenet.
– Hvordan har responsen vært så langt?
– Utrolig bra.
1100 brukere
Totalt har tjenesten rundt 1100 brukere, inkludert en egen gruppe på underholdningsplattformen Steam, forteller han.
Nå håper han å tiltrekke seg flere brukere i Bergen og omegn.
– Alle som vil hjelpe eller ønsker hjelp er velkommen, sier han.
Tenåringen er åpen om at han, særlig i skolesammenheng, har følt seg utenfor og ekskludert.
– Jeg følte meg veldig alene og prestasjonsjaget plaget meg. Jeg har litt sosial angst i grupper med folk. Én til én går bra. Ved datamaskinen går alt vekk. Der er jeg helt fri.
– Gaming var det eneste som hjalp meg, noe som gjelder for mange, fortsetter han.
Les også: Unge, single menn er oftere spilleavhengige
På videregående fikk han nok og droppet ut. Men så fikk han tilbud om å starte på kulturverkstedet på Hyssingen produksjonsskole, en skole for 16-21-åringer som har droppet ut av skolen.
– Vi har ikke pensum eller lekser, og vi har ikke vanlige undervisningstimer. Alt er prosjektbasert.
– Hvordan er det?
– Digg og avslappende. Helt topp. Jeg har også fått arbeide med prosjektet mitt i skoletiden, sier Træen Remen.
– Fornuftig synes vi, og jo mer innblikk i prosjektet vi fikk, desto mer sansen fikk vi. Det er spesielt bra at Riot Games griper fatt i det og anerkjenner problematikken, sier Rudi Bakken, verkstedsleder for film & media på Hyssingen produksjonsskole.
– Vi støtter Martin på alle mulige måter, og synes han gjør er et kjempeflott arbeid. Vi er stolte av ham alle sammen, sier Bakken.