– De fortjener ikke å kalles «casuals». De er pøbler.

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Roald Bruun-Hansen er ikke nådig etter slåsskampen lørdag kveld.

DEL

Klokken 2015 fikk politiet melding om slåsskamp med flere titalls involverte ved Ortun skole og Fyllingsdalen videregående skole.

Rundt 25 minutter senere hadde et tjuetalls personer blitt pågrepet, og ble innbragt politikammeret.

Søndag formiddag kan politiets jourhavende jurist, Anders Johnsen, fortelle at bråket ble kostbart for de involverte, mange av dem fra casualmiljøet til Vålerenga.

– Det er utskrevet 22 forelegg på 30.000 kroner hver. I tillegg er det gitt minst like mange pålegg om at de holder seg hjemme eller på hotellet til klokken 0200 natt til mandag, melder Johnsen.

– Gjør de ikke det, får vi se hva som skjer...

Samtlige nektet å vedta forelegget, ifølge Johnsen.

Roald Bruun-Hansen i Brann er lite begeistret for voldsutøvelsen-

– Samfunnet har ikke bruk for dette, sier han, og benekter at dette har noe med fotball å gjøre. Fotballen skal være et gledens samlingssted, en positiv for barn, unge og folk som er glade i fotball. Det er dét den skal være, og ikke noe annet, konstaterer han, og sier han ikke frykter nye bruduljer i forbindelse med kampen i dag.

– Vi er godt forberedt, er forberedt med egne vaktstyrker og har et godt samarbeid med politiet, som jeg er helt sikker på har kontroll på situasjonen. Etter gårsdagen frykter vi ikke noe problem i kveld.

TRE UKERS DIALOG

Sikkerhetsansvarlig Knut Iversen har lite til overs for casualsmiljøet.

– De fortjener ikke å omtales som casuals. De er pøbler.

Han forteller at klubbene samarbeider for å ha kontroll på dem.

– Vi er forberedt på å arrangere en trygg og god fotballkamp, og jobber tett sammen. Vålerenga har god kontroll på sine, og vi har hatt dialog om dette i alle fall de tre siste ukene.

– Så bråket på lørdag kom ikke som noen overraskelse på dere?

– Nei da.

– KUN KRIMINALSAK
Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen slutter seg til politiets karakteristikk av forholdet.

– Jeg synes det er veldig illustrerende, det BA siterte operativ uteleder på: dette har ikke noe med fotball å gjøre. Det er en kriminalsak.

Artikkeltags