– De «nye» togene er bedre for kundene

I 2008 fikk BA omvisning på de nye togtypene på bergensbanene. Disse vognene har både stor plass til rullestolbrukere og bagasje.

I 2008 fikk BA omvisning på de nye togtypene på bergensbanene. Disse vognene har både stor plass til rullestolbrukere og bagasje. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

NSB er uenig i Trude Drevlands togutspill, men hevder de er glad for engasjementet.

DEL

Ordfører Trude Drevland gikk i går ut i BA og raste etter at det gikk opp for henne at NSB skulle kutte ut signaturtogene på bergensbanen.

– Jeg er rasende og sjokkert. Det er rett og slett skammelig. Jeg håper i det lengste at dette er en grov spøk, uttalte Drevland til BA.no.

Men det er en ingen spøk fra NSB sin side.

Faktisk har disse nyoppussede «80-tallstogene» vært i drift på bergensbanen i en årekke allerede.

Selv om vognene er fra 1980-tallet, er de modernisert både på innsiden og utsiden. I alt er det 59 vogner, det vil si åtte vognsett, som skal ta seg av all trafikken mellom Bergen og Oslo fremover.

– BEDRE FOR KUNDENE

Henning Lirhus, salgs- og markedsansvarlig i NSB riks, Bergensbanen, har fått med seg utspillet til høyreordføreren.

– Det er snakk om nyoppusset togmateriale som fremstår som nytt. Vi bytter ut signaturtogene med disse togene fordi vi anser disse som et bedre alternativ. Det er kundenes behov som ligger til grunn for avgjørelsen. Disse togene har for eksempel bedre bagasjeplass, noe vi har registrert at det er behov for, sier Lirhus.

– Ligger det også driftsmessige hensyn bak vurderingen?

– Nei, egentlig ikke. Driftsmessig stiller begge disse togtypene ganske likt. Det går på kundeforholdene - som vi mener er bedre nå, sier Lirhus til BA.no.

SER FREM TIL ORDFØRERMØTE

Planen er at de siste signaturtogene skal være byttet ut til høsten.

– Disse togene har vi brukt på bergensbanene i flere år nå og folk har blitt godt vant med dem. Det går litt på at folk skal vite hva de går til også - derfor har vi valgt å gå for en ensartet togtype.

– Hva synes du om utspillet til ordføreren?

– Jeg synes at det er bra at hun viser et engasjement for tog. Hun har bedt oss om et møte - noe jeg ser frem til. Engasjement gir grobunn for en god dialog, sier han diplomatisk.

Artikkeltags