Denne skal frakte jentene trygt hjem

En rosa taxi med øyenvipper skal frakte jentene trygt hjem.

En rosa taxi med øyenvipper skal frakte jentene trygt hjem. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gratis «jentetaxi» på plass fra i kveld.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Det er fantastisk at næringslivet har sett at det dessverre er et behov for dette i Bergen, sa ordfører Trude Drevland da bilen ble vist frem for første gang i dag.

«Jentetaxien» vil kjøre rundt og være i sentrumsområder der de vet at mange jenter normalt prøver å komme seg hjem med pirattaxier eller velger å gå.

– Vi synes det er et viktig tiltak å hjelpe til at alle i byen føler seg trygge, sier regiondirektør Alvhild Tofterå Berge i SpareBank 1 SR-BANK.

Tiltaket, som har blitt utprøvd i Oslo i sommer, driftes av Taxi 1, mens det er Sparebank1 SR-Bank som betaler regningen. Det er P5 som står bak konseptet.

Bilen er rosa, og har øyenvipper over lyktene, for å være godt synlig i trafikken. Den vil være på plass i byen fra onsdag til lørdag klokken 2200-0500, og sjåføren vil skrive oppdateringer på facebooksiden til bilen om hvor den befinner seg i løpet av kvelden.

SYMBOL

Foreløpig er det bare én som skal ta seg av kjøringen. Berge peker imidlertid på at bilen også skal være et symbol som skal minne jentene på at det er tryggere å ta en taxi hjem.

– Det er ofte lange taxikøer som gjør at jentene velger å benytte seg av pirattaxi, eller å gå. Vi håper at dersom de ser denne bilen blir de minnet på at det er tryggere å vente til taxien kommer, sier hun.

– NØDVENDIG

Trude Drevland mener at det desverre er et behov for denne typen tiltak i Bergen.

– I motsetning til mange andre ting som starter opp i Bergen så er dette et tiltak vi håper vi ikke vil ha behov for i fremtiden, men vi har desverre sett at dette er nødvendig, sier hun til BA.no.

Etterforskningsleder ved politiets vold- og sedelighetsavsnitt i Bergen, Carl Petter Leganger, er enig i at det er et behov for et slikt tilbud.

– Det er et stort problem at mange driver med pirattaxivirksomhet her i byen, og vi ser et det kan være nødvendig å ha tilbud som gjør at man kommer seg hjem på en trygg måte, sier han.

Artikkeltags