Derfor er de inne i solen

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke alle spratt opp på Fløyen i dag. Se datafolket danse - innendørs!

DEL

– Vi er litt uheldige med været, innrømmer Haakon Glomnes, som i helgen var leder for datapartyet HordaLAN i Ågotneshallen, som ble arrangert for andre gang.

Arrangementet samlet 350 ungdommer mellom 13 og 20 år. Cola-, pysjbukse- og redbull-faktoren er høy. Fregnefaktoren er ikke like høy ...

– Men vi sitter faktisk ikke bare stille her altså, sier ildsjel Glomnes, som innrømmer at han selv ikke er så datafrelst. Derfor sikret han åpningsfest med trylleshow, klatrekonkurranser, flammeshow og sverdfekting.

Vinneren av klatrekonkurransen fikk seg også en helikoptertur sammen med vinneren av konkurransen i spillet Star Craft.

– Utrolig digg å komme seg litt ut, og veldig overraskende å vinne noe sånt på et dataparty. Det var deilig å endelig komme seg ut av den mørke salen, sier Even Fløholm, som vant Star Craft-konkurransen.

– Men vi sitter faktisk ikke bare stille her altså, bedyrer Glomnes, som kan vise til at de blant annet har laget sin egen versjon av Harlem Shake-dansen.

Video av dansen kan du se øverst i saken.

– GÅR GLIPP AV MYE

Inne i salen stirres det intenst på skjermene med hodepute i nakken, øretelefoner og nødvendig inntak av energi i umiddelbar nærhet.

– De vet ikke hva de går glipp av, sier Jan Einar Thorsen, tidligere alpinist og leder av Voss Resort Bavallen.

Han melder om gode forhold og nærmere 3000 besøkende i skitrekket lørdag, og 2600 i går.

– Det er ingen grunn til å sitte inne i dette værtet. De som gjør det, har ikke fått smaken på dette livet, mener Thorsen.

– FANTASTISKE FORHOLD

Myrkdalen Fjellheiser melder om 5500 besøkende lørdag og i går. Eikedalen har hatt vel 5000 besøkende fra fredag til i går. I Furedalen, satses det på kveldskjøring frem til klokken 1900 hele vinterferien, og der var besøket den første helgen på 3750.

– Det er helt fantastiske forhold, skryter alle anleggssjefene til BA.

Det meldes om nokså smertefri vinterferietrafikk i fylket i helgen, men mange på dagsturer førte til ulovlig parkering i veibanen ved turområder på Gullbotn og ved Fjell festning.

– Parkering i kjørebanen er ikke lov på forkjørsvei med høyere fartsgrense enn 50 km/t, sier operasjonsleder i politiet Janne Steimler Sætre til BA.

– Det kan ende i borttauing og gebyr, advarer hun.

Artikkeltags