Han tviler på om noen i «hans departement» har gitt tillatelse til utsmykkingen, eller som Gunnar Kråkenes kaller det: tagging.

– Med forbehold om at noen her hos oss kan ha gitt samtykke til det, kaller jeg dette selvtekt – og er lite begeistret for det. Og det uansett om det er aldri så pent.

Sjefsingeniøren hos Statens vegvesen har fått se på BAs bilder av et busskur i Vilhelm Bjerknes vei på Slettebakken.

Mens barna som har malt det, beboerne i strøket og busspassasjerene på linje 90 synes det opprinnelige grå og triste betongskuret nå er blitt pent, er ikke Kråkenes noen tilhenger av det som her er blitt gjort.

– I sin tid inngikk vi et samarbeid med Søreide skole. Tanken bak var grei nok, barna skulle pynte opp i venteskuret. Joda, det fikk stå en liten stund, men så dukket taggere opp med spraymaling, og plutselig så ikke venteskuret ut i det hele tatt, opplyser Kråkenes som er sjef for drift og vedlikehold av alle riks- og fylkesveiene her i distriktet.

– Og etter samtaler med bl.a. politiet, er vi kommet frem til at det eneste som nytter, er nulltoleranse. Vi bruker rundt én million kroner på å vaske ned venteskurene på riks- og fylkesveiene i Bergen og distriktene rundt, og vi kan simpelthen ikke fravike nei-prinsippet. Hvor skulle vi sette grensen for hva som er vakkert og hva som er stygt? Uansett vil taggere dukke opp i kjølvannet, og så er det gjort.

Fortsatt finnes der betongskur a la dette på Slettebakken, men de fleste et stykke ute av bykjernen.

– Tagging av skurene, enten på disse av betong eller de av nyere dato, er et bydelsfenomen. Og det flytter på seg. Nå i den siste tiden har vi slitt med taggere i Nesttun-området, hvor både murer og skur i forbindelse med det nye veianlegget, er blitt tilgriset med maling.