– Det ser ut som om værgudene har bestemt at det skal være bybanedåp, sa fylkesordfører Tom Christer Nilsen.

Sammen med ordfører Trude Drevland klippet han snoren, og erklærte den nye bybanestrekningen Nesttun-Lagunen for åpnet fredag formiddag.

– Bybanen bidrar både til at flere reiser kollektiv i tillegg til at den er bra fra klimaet, fortsatte han.

LOVPRISNINGER

Den nye bybanestrekningen er på 3, 6 km, skal etter planen ta åtte minutter for Bybanen, og stopper ved Nesttun sentrum, Skjoldskiftet, Mårdalen, Skjold og Lagunen.

På tross av at regnet pøste ned hadde både menigmann, pendlere og politikere møtt opp for å overvære festen, som begynte ved Nesttun sentrum.

I tillegg til lovprisninger fra byens overhoder, bestod den også av musikalske innslag fra blant annet barn ved Søråshøgda barnekor.

– EN FORBEDRING

Etter åpningen på Nesttun fikk de som var invitert til åpningsfesten, prøvekjøre bybanen den nye strekningen fra Nesttun til Lagunen, hvor feiringen fortsatte.

Ingunn Irene Jæger var en av dem som så åpningsdelen ved Bybanens nye endestasjon ved Lagunen senter.

Hun er pensjonist, og forteller at hun til i dag har pleid å kjøre til Nesttun, for å så å ta Bybanen til sentrum.

– Det kommer fortsatt til å ta litt lang tid sentrum, men det er helt klart en forbedring, sier hun.

Også Edel Ingebrigtsen, som bor på Slettebakken og Einar Ingebrigtsen, som bor på Landås, sier de kommer til å benytte seg av den nye bybanestrekningen.

– Jeg bruker banen flittig når jeg skal oppover Nesttun, og jeg kommer til å bruke den nye strekningen når jeg skal handle, sier Einar Ingebrigtsen.