I gårsdagens BA skrev vi at Bergen kommune er på jumboplass over antallet som velger å konfimere seg i kirken. 63 prosent av 15-åringene velger kirkelig konfirmasjon i Bergen. På topp ligger Etne, Modalen og Fedje med 100 prosent.

  • Nyheter

I St. Paul menighet er det 64 prosent av årets 16-åringer som skal konfirmeres. Kullet er rekordhøyt; 86 katolske ungdommer skal konfirmeres 12. og 13. mai i Bergen. I fjor var tallet 72.

FLEST FRA POLEN

– Det siste året har menigheten vokst med 1000-1500 personer, og det er nå i underkant av 12000 katolikker i Bergen, sier sokneprest Dom Alois Brodersen til BA.no.

Den største tilveksten av katolikker kommer fra Polen, Litauen og Filippinene.

I midten av mai skal altså 86 konfirmanter fra St. Paul menighet konfirmeres i Johanneskirken. St. Paul kirke blir for liten, men Dom Alois Brodersen ønsker ikke overta Johanneskirken, slik man har diskutert tidligere.

– Vi vil ikke ha Johanneskirken, men vi er veldig glade for at vi får lov til å låne den. Vi skal nemlig ikke samle alle våre medlemmer på en gang, men vi har mange gudstjenester på ulike språk, forklarer soknepresten.

ÅTTE SPRÅK

Hver søndag har menigheten seks eller syv gudstjenester i St. Paul kirke. Menigheten har seks prester i Bergen. Under de fleste messene er kirken stappfull.

– Vi har messe på åtte språk til vanlig, dessuten har vi prester utenfra som holder messe på filippinsk, spansk og kroatisk. Av og til har vi også messe på afrikanske språk, sier Brodersen.

Se bilder fra den katolske konfirmasjonen i 2011.