– Det er skuffende at folk ikke gidder å stille

Beate Didrikson og Grethe Olsen er skuffet over at det ikke blir noe Sankthans-feiring på Ortunbanen på lørdag. - Dugnadsånden er nesten helt borte, sier Olsen.

Beate Didrikson og Grethe Olsen er skuffet over at det ikke blir noe Sankthans-feiring på Ortunbanen på lørdag. - Dugnadsånden er nesten helt borte, sier Olsen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

5000 mennesker klarer ikke stille 100 på dugnad, etter 18 år er det slutt for Sankthans-feiringen i Fyllingsdalen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Ingen vet helt hvor mange som kommer på sankthansfeiringen på Ortunbanen ved Ortuvannet i Fyllingsdalen, men i fjor fikk 800 hamburgere og 50 kaker bein å gå på.

  • Nyheter

Arrangementet skulle gått av stabelen for 19. gang i år, men på grunn av mangel på frivillige, blir det ikke bål og levende musikk ved bredden av Ortunvannet på årets Sankthans.

  • Hva mener du? Gidder ikke folk jobbe dugnad lenger? Bruk kommentarfeltet under!

EN TIMES ARBEID

Nå fortviler medlemmene i arrangementskomiteen over at neste lørdags feiring går i vasken.

– Det er et kjempefint arrangement som folk besøker år etter år. Vi har gjester her fra alle bydeler, og mange som har flyttet herfra kommer tilbake hvert år. Det er utrolig synd at det ikke blir noe arrangement i år. Spesielt for ungene, sier leder for arrangementskomiteen, Beate Didrikson til BA.no.

Hun forteller om timevis med arbeid for å forsøke å skaffe de 96 frivillige som trengs til bodene på selve dagen.

For de nesten 100 som hadde trengt å jobbe, ville det bare vært snakk om mer enn en times arbeid på hver.

– Vi har hengt opp plakater, vi har gått på alle dørene i Lyshovden borettslag, og vi har hatt annonse i Sydvesten. Totalt har vi klart å skaffe omkring halvparten av de vi trenger, men det er ikke mulig å gjennomføre arrangementet med så få frivillige, sier Didrikson.

SKUFFET OG FRUSTRERT

Sankthansarrangementet ved Ortunbanen er en fellesdugnad for og av borettslagene Lyshovden, Vestre Sælemyr, Ortuvann og Smiberget. De fire borettslagene har omkring 1600 boenheter og minst 5000 beboere.

– Det virker som om dugnadsånden blant folk er borte. Det er mange som kommer til å savne årets arrangement. Vi håper de får seg en aha-opplevelse og skjønner at alle må bidra dersom vi skal kunne lage dette til, sier Grethe Olsen.

Også hun sitter i arrangementskomiteen, og de er alle svært skuffet over at årets Sankthans-feiring har gått i vasken.

– Vi skal klare det til neste år, det må vi, sier Olsen.

Didrikson nikker.

– Det var utrolig frustrerende å måtte innse at vi ikke kom til å klare det i år. Dette er en lang tradisjon som bare går i vasken fordi folk ikke gidder å stille på dugnad, sukker Didrikson.

FOR STORT

En medvirkende årsak til at det nå er problemer med å skaffe nok dugnadsfolk, er at arrangementet har blitt for stort for borettslagene.

– Det er rett og slett for mange folk utenfra borettslagene som kommer, sier Didrikson.

Artikkeltags