– Det ser helt katastrofalt ut her

Kvinne gikk amok i butikk i Sverresgate

Kvinne gikk amok i butikk i Sverresgate Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Butikk i Bergen utsatt for hærverk søndag.

DEL

– Jeg ble kontaktet av politiet i morges, det ser helt katastrofalt ut her, sier Keerthy Yan, daglig leder for Anteparis Dagdelen Bergen til BA.

Han fortviler etter at butikken hans ble utsatt for hærverk søndag morgen.

Anteparis Bergen er en bakevare- og dessertbutikk som serverer tyrkiske og franske bakevarer.

Ting ligger strødd ut i gaten, rutene er knust og mye i butikken er ødelagt.

– Vi har jo nettopp åpnet så det passer jo så utrolig dårlig å måtte holde stengt allerede. Nå er det i tlllegg ramadan, og mange er interessert i varene våre,  sier Yan oppgitt.

Politiet bekrefter at det har vært hærverk hos Anteparis.

– Oppdraget startet klokken 1238 etter at vi mottok flere meldinger om en kvinne som rotet i lokalet og kastet ting, sier operasjonsleder Jan Steimler.

En 24 år gammel kvinne ble tatt hånd om av politiet.

– Hun er anmeldt for ordensforstyrrelse, og eier har sagt at han ønsker å anmelde for skadeverk, sier operasjonslederen.

– Hun får ofte servert kaffe

Eieren av det tyrkiske bakeriet i Sverres gate, Hassan Dagdelen, forteller at kvinnen som skal ha utført hærverket ofte kommer innom butikken.

– Hun kommer ofte innom og spør om hun kan få mat, røyk eller kaffe. Senest i går ga jeg henne fire kaker uten å ta imot betaling. Jeg har bare prøvd å være snill med henne, og forstår ikke hvorfor hun har gjort dette mot meg, sier Dagdelen, og legger til at han tror kvinnen er i en vanskelig livssituasjon.

Kvinnen skal ha knust butikkens rute med et brannslukningsaparat, og klatret inn gjennom ruten. Hun skal ha skadet seg på glass og smørt blodet sitt på butikkens vegger.

Personlige eiendeler som PC og nettbrett er også savnet fra butikklokalet. Kassen er veltet om, og det enda ikke kjent om pengene fra den er borte. Det vil trolig koste over 100.000 kroner å reparere skadene.

– Jeg har lånt penger til å få startet opp butikken, og vet ikke hvordan jeg skal få råd til å reparere skadene. Jeg er i sjokk og har bare lyst til å gråte, sier Dagdelen, som ikke har forsikring.
 

Artikkeltags