– Det var action

Rune Sølvberg og Beate Brunstøl i Ark Zoo i Spelhaugen i Fyllingsdalen var vitner til væpnet politiaksjon.

Rune Sølvberg og Beate Brunstøl i Ark Zoo i Spelhaugen i Fyllingsdalen var vitner til væpnet politiaksjon. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Falsk gisselalarm i Fyllingsdalen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Politiet mottok klokken 1730 en gisselalarm fra posten i Fyllingsdalen, opplyser operasjonsleder Terje Hilland hos politiet.

Uttrykningsenheter rykket ut til stedet og avventet situasjonen på parkeringsplassen utenfor Arken Zoo og Postkontoret på Spelhaugen. Parkeringsplassen ble avstengt når aksjonen pågikk.

BAs reporter på stedet, Anders Nyland, forteller at alt gikk rolig for seg og at politiet etter en halvtime, klokken 1803, tok seg inn i bygget.

Det befant seg tre politikjøretøy på stedet, da gjennomsøking av huset startet.

POSTEN STENGT

Posten var stengt da bevæpnet politi rykket inn i lokalene på Spelhaugen. Etter kort tid kom politiet ut igjen av bygningen etter å ha konstatert at det var falsk alarm.

– Det var en alarm som hadde gått på Posten, men hvem som har utløst den vet vi ikke, sier innsatsleder Hans Sigurd Morstøl.

– Når det går alarmer hos posten og hos banker, så har vi spesielle rutiner for hvordan vi håndterer det, forteller han.

Men politiet valgte ikke å evakuere bygningen. Istedenfor ba de butikkansatte og kunder hos naboforretningen til Posten, Arken Zoo, om å holde seg inne.

– Det var action. Vi fikk beskjed av politiet om å gå inn og stenge døren, forteller Beate Brunstøl, som er innehavere av Arken Zoo sammen med Rune Sølvberg .

– Ble dere redde?

– Vi ble ikke vettskremt, men kanskje mer nysgjerrig. Det er ikke hver dag vi opplever slikt her, sier Brunstøl.

BYGGET GJENNOMSØKT

Gjennomsøket ble gjennomført uten at polititjenestemennenene kunne finne en påviselig grunn for alarmen.

En postbil har vært og tømt post og en av vognene som ble brukt har kommet innenfor alarnmområdet, forteller operasjonsleder Terje Hilland hos politiet.

Alarmen skal ha blitt utløst i et kontorlandskap i tredje etasje.

Se bildene fra aksjonen.

Artikkeltags