2013 er snart over, og mye av det som hendte oss i dette året vil dessverre eller heldigvis gå rett i glemmeboken. Men bildene vi tok vil fortsatt være der og stå som minner om året som er gått.

Derfor har vi spurt bergenserne om å få se noen av de siste bildene de tok i 2013. Kanskje representerer bildet essensen av livet i 2013, kanskje er det overhodet ikke representativt for hva året har hatt å by på.

Uansett sier det noe om hva vi vil huske, hva vi har delt og opplevelser vi har hatt.

EN KATT I KATTEPINE

– Dette er katten til min mor som har hengt seg fast i en gardin, sier Kay Arne Kirkebø til BA.

Han er ikke vond å be når BA ber om å få se det aller siste han tok bilde av med mobiltelefonen sin. Katten, som er intet mindre enn en hellige birma av rase, hang seg fast på julaften, men er heldigvis reddet ned nå.

– Han er vanligvis en veldig avslappet type. En fin katt, mener Kirkebø.

– Vent litt så skal jeg se om det er noe jeg kan vise, joda, det er en julepresang, sier John Audun Hauge og viser frem et bilde av Jon Michelets roman, «En sjøens helt», som han har fått av konen.

Hauge er ikke den eneste som først må sjekke om det siste bildet faktisk er noe det går an å vise frem til avisen. Men folk er overraskende villige til å dele hva de tar bilde av når de først har fått sjekke selv hva det siste bildet er.

MANGE BILDER AV SEG SELV

– Det er en «selfie». Men det er jo ganske normalt å ha mange bilder av seg selv. Er det ikke? spør Malin Blindheim og viser et bilde hun har tatt tidligere på dagen der hun poserer i nyttårsantrekket-sitt.

Hun anslår at hun sikkert har 1000 bilder av seg selv på telefonen sin.

– Jeg har sikkert 800 selfies, sier Alice Lammethun før hun må skynde seg på en buss.

Det er ikke uten grunn at «selfie» er kåret til årets ord. Men det er ikke bare ansiktene våre vi liker å sende rundt til venner og kjente.

– Ja, det er min legg, sier Malin Blindheim og viser frem en legg full av muskler som hun har tatt bilde av på telefonene sin.

– Vil du ha et bilde av at vi flekser muskler? Spør Jostein Solheim.

– Ja, takk gjerne, sier vi og får et bilde av ham og kompisen Hoang Nguyen som poserer foran speilet på treningssenteret de trener på.

RETT ETTER OPERASJON

Noen har ment at vi gjennom bildene vi viser på Instagram og andre sosiale medier der vi deler bilder fremstiller et glansbilde av livene våre. Med det i bakhodet, er det imponerende hvor lite selvhøytidelige bergenserne er.

– Dette er et bilde jeg tok etter jeg hadde en øyeoperasjon. Jeg fjernet noe hud på øylokkende, det var så grådig mye. Det trenger du ikke skrive, eller, jeg blåser egentlig i det, sier Elisabeth Fluge og gir oss bilde hun tok rett etter at hun hadde tatt av bandasjen.

Danka Vukovic er i ferd med å ta et bilde av sønnene Dositej (12) og Andrej (10) hun skal sende til mannen som er på Gran Canaria da BA kommer forbi.

– Savner dere ham?

Nei, han har akkurat sendt et bilde av at han ligger og koser seg på stranden, sier Danka.

– Det var dårlig gjort, sier Andrej (10) snurt.