Tente lys ved Den blå steinen for brannofrene i Ytrebygda

Nærmere 200 møtte opp for å minnes brannofrene.

Nærmere 200 personer møtte opp til minnemarkering fredag ettermiddag.

DEL

Tre søstre (7, 9 og 14) og deres mor (41) døde av skadene de pådro seg da huset deres i Ytrebygda brant natt til lørdag 4. januar. De etterlot seg far og to brødre.

Fredag ettermiddag var det minnemarkering for de døde ved Den blå steinen.

– Vi gjør det for å minnes dem vi har mistet, og vise respekt og støtte til familien. Vi er med dem, sa initiativtaker Tara Shwani.

Store og små samlet i sorgen

Det var en preget stemning blant de 200 oppmøtte. Mens levende lys gradvis fylte opp Den blå steinen, sto mange og klemte hverandre.

– Dette er veldig tungt og vanskelig, spesielt for familien og deres nærmeste. Vi føler med dem, forteller Shwani.

Gøkcen Altinpinar (48) og barna Melissa (14), Asmin (8) og Aras (6) tente lys.

– Vi er her for å støtte familien, og vise respekt for dem som har gått bort. Jeg kjenner faren litt, og har vært noen dager med dem på Haukeland, forteller faren.

Saken fortsetter under bildet

Gøkcen Altinpinar (48) og barna Melissa (14), Asmin (8) og Aras (6) var blant de mange som møtte opp for å minnes.

Gøkcen Altinpinar (48) og barna Melissa (14), Asmin (8) og Aras (6) var blant de mange som møtte opp for å minnes. Foto:

Han har tatt fri fra jobben på mandag for å støtte de etterlatte i forbindelse med begravelsen på mandag.

– Det som har skjedd er tragisk, veldig trist. Jeg synes det er utrolig flott å se hvor mange som støtter dem, sier Altinpinar.

Slektninger fløy til Bergen

Den rammede familien er kurdiske syrere. Mange fra familien og nettverket rundt dem tok i bruk mikronen for å dele noen minner om avdøde.

En slektning som bor i Tyskland sa at de døde, dersom de var til stede, ville sagt at alle må være sterke i sorgen På vegne av familien i Tyskland takket hun alle som har støttet i denne tragedien.

Minnemarkeringen ble avsluttet med ett minutts stillhet, og en siste beskjed fra Shwani på vegne av broren til den avdøde moren.

– Det er en veldig stor tragedie, og det er vanskelig for oss. Jeg mangler ord for det som har skjedd. Hvil i fred til mor og jentene. Tusen takk til alle som har møtt opp i dag og støttet oss i den vanskelige tiden.

Artikkeltags