«Så trist at min foreleser og Norges beste historie og politikkformidler Frank Aarebrot er død. Takk for at du gjorde oss litt klokere! #rip», skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

«Sylskarp analytiker. Eventyrlig historieforteller. Sjeldent kunnskapsrik. Vittig og engasjert. Takk for alt du ga og var Frank Aarebrot», skriver NATO-leder Jens Stoltenberg.

 

«Han var en bauta»

Twitter-Norge våknet søndag opp til nyheten om at den folkekjære professoren har gått bort etter kort tids sykeleie, og reaksjonene lar ikke vente på seg.

«Han var en bauta. I ordets beste forstand. Fra studietiden på Sydneshaugen til siste stund. Dyp respekt for Frank Aarebrot!», skrev TV2-journalist Davy Wathne allerede natt til søndag.

«Frank Aarebrot var kunnskapsrik, varm og humoristisk. Gledet meg til reformasjonen på 500 minutter i høst, men minuttene tok slutt. Trist!», skrev Bjørgvin-biskop Halvor‏ Nordhaug.

Audun Lysbakken vil minnes 70-åringen som et raust og varmt menneske, en lysende begavet formidler og en viktig stemme.

«Som vi kommer til å savne deg. kjære Frank», skriver SV-lederen.

 

«En fantastisk formidler»

Aarebrot var selv medlem av Arbeiderpartiet, men høstet respekt på tvers av ideologiske skillelinjer.

«Veldig trist å høre Frank Aarebrot er gått bort. Hadde flere gode samtaler med Frank om norsk politikk, ga noen inside råd. Hvil i fred», skriver Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

«Veldig trist beskjeden om at Frank Aarebrot er død. En fantastisk formidler og en Professor som økte respekten for kunnskap og akademia», skriver Venstre-leder Trine Skei Grande.

Se flere av Twitter-kondolansene under.