Dømt, men får fortsette

Artikkelen er over 12 år gammel

Atle Johan Løvaas ble både frikjent og dømt for kvakksalveri, men får fortsette som homøopat.

DEL

Atle Johan Løvaas (58) får fortsette å jobbe som homøopat.

I Bergen tingrett ble han frikjent for en rekke påståtte brudd på loven om alternativ behandling. Han slapp unna med en bot på 20 000 kroner for å ha behandlet en voksen og tre barn mot infeksjoner, uten å ta hensyn til forbudet mot slik behandling.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om 100 000 kroner i bot, betinget fengsel og fradømmelsen av retten til å jobbe som homøopat.

I dommen blir etterforskningen mot Løvaas karakterisert som lemfeldig. I tillegg pekes det på at Helsetilsynet gikk til anmeldelse etter et oppslag i VG.

- Dommen er en fin oppreisning for Løvaas, som har måttet tåle mye motgang fra påtalemyndighet, helsetilsyn og media, sier forsvareren, advokat Helge Wesenberg, til BA.

Forsvareren mener at Løvaas ikke skulle vært dømt på et eneste punkt, men har ikke diskutert med klienten om dommen skal ankes.

- Jeg konstaterer at retten er enig med påtalemyndigheten i at han har gitt behandling til barn og voksne for allmennfarlige smittsomme sykdommer som kikhoste. På den bakgrunn er jeg overrasket over at de ikke har funnet grunnlag for å fradømme ham retten til å arbeide som alternativ behandler, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.

Han vil nå gå nøye igjennom dommen før en eventuell anke blir vurdert.

Løvaas ønsket ikke å kommentere dommen overfor BA i dag.

Artikkeltags