Gå til sidens hovedinnhold

– Doningen burde ikke få tillatelse til å bevege seg en meter på våre vinterveier

Artikkelen er over 7 år gammel

BAs lesere raser søndag kveld, etter saken om det dårlig skodde vogntoget i Sandviken.

– Folk tør snart ikke røre seg ut på de utrygge krøtterstiene lenger. Rett og slett bare flaks at ikke flere mennesker blir kvestet eller drept i trafikken, skriver BA-leser Kari Synnøve Ørjevatn Breivik.

Sammen med en rekke andre lesere raser hun mot det italienske vogntoget som ble funnet i Sandviken søndag kveld. Om bord hadde det ni Nissa Leaf, som skulle til en forhandler i Bergen. Varene ble levert søndag, før vogntoget satte kurs for Stavanger og Danskebåten – fremdeles på sommerdekk.

– Send bilen til opphugging med en gang. Spiker neste, så er en døds felle borte fra veiene, skriver BA-leser Stig M Pedersen.

– Kjør sjåføren til nærmeste grense og sett ham av. Beslaglegg kjøretøyet, mener John Andre Taule.

Ronny Kvande lurer på hvorfor politiet ikke satte hjullås på bilen, da de fant den parkert ved Gamle Bergen lørdag kveld. Operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt forklarte til BA tidligere søndag at de ikke kan gjøre dette.

– Det er jo alltid en liten mulighet for at sjåføren hadde parkert for å gå og kjøpe kjettinger, sa Steimler, som understreket at et slikt kjøretøy skal ha totalt syv kjettinger på – i tillegg til vinterdekk.

– Doningen burde ikke få tillatelse til å bevege seg en meter på våre vinterveier før doningen er skikkelig skodd, mener Breivik, som er opptatt av kaoset disse kjøretøyene fører med seg.

Under uværet på fjellovergangene denne uken, har vogntog blant annet sperret E16 over Filefjell i mange timer, mens redningsmannskaper har forsøkt å få kjøretøyet ut av veien. Også Haukeli, Strynefjellet og en rekke andre veistrekninger har vært rammet av trailere og vogntog som har sperret trafikken.

BA har skrevet om flere tilfeller i nærliggende områder den siste uken.

– Hvordan kan det være så vanskelig å kontrollere disse ved grensestasjonene? Bare lurer og stusser litt over en ganske så enkel løsning som kunne hatt en grei effekt, mener en BA-leser.

Kommentarer til denne saken