Parti mot bompenger kan bli landsomfattende

OSLO  20160605.
Bomstasjonen på E18 ved Lysaker. Kapasiteten på E18 vil bli utvidet med 1,5 kilometer fra Lysaker og vestover er partene i Oslopakke 3 forhandlingene enige om. Automatisk bomstasjon - automatic toll. Bompenger. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20160605. Bomstasjonen på E18 ved Lysaker. Kapasiteten på E18 vil bli utvidet med 1,5 kilometer fra Lysaker og vestover er partene i Oslopakke 3 forhandlingene enige om. Automatisk bomstasjon - automatic toll. Bompenger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det lille partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» er i vinden på Vestlandet og ønsker å se på muligheten for å bli et landsomfattende parti.

DEL

Partiet stilte til sitt første kommunevalg da de i Stavanger fikk inn tre representanter i bystyret ved valget i 2015, og ferske målinger indikerer at de kan være i ferd med å få en representant også på fylkestinget i Rogaland etter neste års valg.

LES OGSÅ: Dette er bom-motstanderne

(Drammens Tidende) Motstanden mot bompenger er imidlertid langt fra særegen for vestlendingene. Ifølge en oversikt Klassekampen har laget, har bompengeopprop rundt om i landet rundet 400.000 underskrifter, og det er opprettet minst 65 facebooksider for motstand mot bompenger.

Nå åpner Frode Myrhol i «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» for å stille til valg også i andre deler av landet. I Sarpsborg og Fredrikstad, der over 1.000 mennesker tirsdag demonstrerte mot bompenger, forteller initiativtaker Kirsti Nelvik at de allerede har diskutert muligheten.

LES OGSÅ: Mer enn 100 aksjonerte mot bompakka: – Usosialt, urettferdig og unødvendig

– Den mobiliseringen vi ser mot bompenger både på Facebook og ulike nettbaserte opprop, er helt unik. Jeg ble veldig overrasket da jeg så omfanget Klassekampen presenterer, sier professor i samfunnsgeografi Håvard Haarstad ved Universitetet i Bergen til avisen.

I 2018 vil bompenger trolig gi staten omkring elleve milliarder kroner, ifølge Klassekampen.

Artikkeltags