– Drepte i psykose

Drapsalarm på Askøy fredag 17. september 2010.

Drapsalarm på Askøy fredag 17. september 2010. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Rettspsykiatere slår fast at 36-åringen som drepte sin mor på Askøy var psykotisk drapsdagen.

DEL

Påtalemyndigheten vil etter alt å dømme fremme en sak om dom på tvungen psykisk helsevern. Utilregnelige kan ikke idømmes fengselsstraffer for sine handlinger.

Politiadvokat Harald Bilberg bekrefter overfor BA at de sakkyndige har konkludert med at 36-åringen var psykotisk da han knivstakk sin mor til døde fredag 17. september.

– Den rettsmedisinske kommisjon skal gjennomgå den sakkyndige erklæringen. Når det vil skje, er foreløpig uklart, sier Bilberg.

Jorunn Marianne Knutsen (61) døde i hjemmet sitt på Follese. Samme kveld ringte sønnen politiet og fortalte at han hadde tatt livet av moren.

INTET MOTIV
I avhør forklarte han i detalj hva han gjorde drapskvelden, og i minuttene før han fant frem en kjøkkenkniv og tok livet av moren.

Noe motiv for den grufulle handlingen finnes ikke i etterforskningen.

– Han har gitt en forklaring, men det virker som han ikke forstår rekkevidden av hva han har fortalt, har forsvareren, advokat Steinar B. Yndestad, tidligere uttalt til BA.

36-åringen var innlagt på Sandviken sykehus i en periode i 2006, og han var siden dagpasient frem til drapet.

Ifølge en tidligere diagnose lider han av kronisk psykose.

Den Rettsmedisinske kommisjonen som skal gjennomgå erklæringen fra de sakkyndige har vært lammet av en arbeidskonflikt i to uker.

Ukentlig kvalitetssikrer psykiatrisk gruppe rundt ti sakkyndigrapporter, som vurderer tilregneligheten til tiltalte i draps-, voldtekts- og voldssaker.

Riksadvokaten gikk tidligere i uken ut i media og ba om en snarlig løsning på krisen.

Artikkeltags