Gå til sidens hovedinnhold

Drevland rasende på VG

Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Trude Drevland (H) fikk sjokk da hun åpnet VG søndag.

«Bergensordføreren tviler på om politiet er grundige nok» er tittelen på et to sider oppslag i VG søndag. Saken var også toppsak på VG.no søndag formiddag.

Under bildet av henne står det: «Trude Drevland, ordfører i Bergen, er ikke på langt nær trygg på at politiet i byen hun bor i er gode nok til å etterforske mulige volds- og drapssaker».

– Dette gjør meg dypt urolig, er hun også sitert på.

KRITIKK AV POLITIET

Tirsdag denne uken ble en mann (32) pågrepet og siktet for drap på Monika Sviglinskaja (8).

VG-saken omhandler urolighetene i politiet og anklagene om mangelfull etterforskning av Monika-saken og dødsfallet til Shilan Shorsh (39) som døde i en brann i Fyllingsdalen i mai i fjor. Politiet har avsluttet etterforskningen i Shilan Shorsh-saken, men har ikke konkludert med at det var selvdrap. De har heller ingen bevis som peker på at dette var en kriminell handling.

– Når de i Monika-saken kunne henlegge det i første omgang, for senere å arrestere en mann da kritikken kom til overflaten, gir det grunnlag for sterk tvil om det gjøres et grundig nok arbeid i andre saker, sier Drevland til VG.

Ordfører Drevland var gjest på TV 2 Nyhetskanalen søndag morgen. Der ga hun uttrykk for forundring over VGs oppslag.

SJOKKERT

– Jeg fikk sjokk da jeg åpnet VG. Jeg ble rett og slett sint. Der er det fastslått at jeg tviler på om politiet er grundige nok. Det har jeg aldri sagt. Jeg sa at det er grunnlag for sterkt tvil om det gjøres et grundig nok arbeid i andre saker. Det er noe annet, mener hun.

Drevland sier hun er trygg på at den interne granskningen vil komme til bunns i hva som har skjedd i etterforskningen i Monika-saken. Når det gjelder de interne forholdene i politiet vil hun ikke si mer enn at det er noe de må rydde opp i.

Hun understreker at hun for all del ikke vil skape utrygghet og mistillit mot politiet.

– Vi har flotte tjenestemenn og kvinner i politiet som gjør en fantastisk innsats hver eneste dag, sier ordføreren.

RASENDE

Drevland understreker at hun er rett sitert i selve teksten. Det er tittelen og bildebruken som gjør henne opprørt.

– Er det ikke slik at du burde skjønt hva slags sak VG kom til å lage da du uttalte deg?

– Jeg står for det jeg har sagt, men at de konkluderer på denne måten får stå for deres regning. Det har jeg også sagt til journalisten som skrev saken i dag. Jeg har herved brutt all kontakt med VG, og kommer aldri til å uttale meg til den avisen igjen, sa hun søndag ettermiddag.

Søndag kveld sier hun at hun som ordfører ikke kan boikotte eller si nei til media.

– Jeg vil naturligvis også i fremtiden svare på henvendelser fra Verdens Gang, men var rimelig rasende og fortørnet over formen på oppslaget. Derfor reagerte jeg slik jeg gjorde, sier hun.

Høyre-ordføreren viser også til at VG har knyttet hennes navn til en uttalelse fra SV-politiker Inga Marte Thorkildsen.

– Jeg har aldri sagt at kvinner som ytrer seg ikke kan regne med beskyttelse, påpeker Drevland.

MENER DE HAR DEKNING

Ansvarlig redaktør, Torry Pedersen, kjenner ikke saken.

– Det er to muligheter. Enten har vi sitert henne feil, eller så står hun ikke ved det hun har sagt når hun ser det på trykk, sier Pedersen.

Nyhetssjef Knut Eivind Straume sier VG har vært i kontakt med Drevland søndag.

– Hun reagerer på tittelen, men mener seg korrekt gjengitt i saken. Da mener vi det er dekning for tittel og vinkling, sier Straume til BA.

Kommentarer til denne saken