Gå til sidens hovedinnhold

DU bestemmer de nye fargene

Artikkelen er over 12 år gammel

Ulriksbanen ber BA-leserne finne de nye fargene til de nye gondolene.

Etter massivt press fra publikum gir eierne av nye Ulriksbanen seg. Nå skal en BA-avstemning bestemme fargene.

– Engasjementet rundt dette har vært voldsomt. Jeg har fått meldinger frem til i dag, sier Eirik Hokstad, markedssjef for Ulriken643, som er det nye navnet på Ulriksbanen.

REAKSJON: Reaksjonene underdriver han ikke. Etter at BA skrev om de nye metallicfargede gondolene som kom på nyåret opplevde vi en leserstorm av sinte bergensere.

«Det er rett og slett en skam. Perle og Bruse har jo alltid vært avbildet på Ulriksbanen og slik skulle det forblitt!», skrev en leser.

«Dette er skuffende. De må lakkeres om igjen omgående. Når Fløybanen klarer å beholde de gamle fargene, så må vel Ulriksbanen klare det», skrev en annen leser.

«Eg e no sikker i min sak. Eg ska ikke sette mine ben i de gondolene mer i mitt liv», konkluderte en tredje.

STØTTE: Hokstad medgir at kritikken gikk inn på dem, men at engasjementet varmet.

– Det er viktig at bergenserne føler et eierskap for det vi skal skape.

– Folk har ikke gitt seg på dette, og vi føler det er riktig at vi hører på hva de sier. Engasjementet har spent seg fra Jørgen hattemaker til direktøren, sier Hokstad.

Han satt for litt siden i møte med en samarbeidspartner for å diskutere fremdriften i byggeplanene deres.

– Så kom selvfølgelig spørsmålet på slutten av møtet: «er dere sikker på at dere ikke skal ha rød og gul farge på vognene».

NAVN: Nå har han og eier Christian Foss bestemt seg, vognene skal bli hetende Perle og Bruse. Fargene skal BAs lesere bestemme.

Fra i dag av kan du nemlig gå inn på BA.no og gi din stemme på fargevalget. Avstemningen vil være åpen frem 1. april, og alternativene er følgende:

** Grå metallic

** Gul og rød

** Fargen er likegyldig

– Vi legger ned ett krav til avstemningen. Det er at vi vil ha minimum 15 000 stemmer for at vi skal endre fargene. Så mange må det være for at man skal vise frem et genuint bergensk engasjement, sier Hokstad til BA.