Du bestemmer hvem som får fasadeprisen

Adm. dir i Design Region Bergen og medlem i fasadeprisjuryen, Monica Hannestad, er begeistret over Cornerteateret på Møhlenpris.

Adm. dir i Design Region Bergen og medlem i fasadeprisjuryen, Monica Hannestad, er begeistret over Cornerteateret på Møhlenpris. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Cornerteateret har gjennomgått en eksepsjonell endring.

DEL

– Fra å være en falleferdig rønne, har Cornerteateret vokst til å bli et flott bygg som også gir en viktig aktivitet til området. En møteplass for scenekunsten, sier Monica Hannestad.

OPPRINNELIG STAND

Administrerende direktør i Design region Bergen og medlem i fasadeprisjuryen har tatt BA med til Marineholmen for å nominere flere bygg til årets fasadepris. Den vil i år bli delt ut i forbindelse med utdelingen av Årets Bergenser.

– Både Cornerteateret og BI-bygget, sammen med det flotte uteområdet som nå er her på Marineholmen, er med på å løfte hele bydelen, mener Hannestad.

Linda Børnes er daglig leder i Proscen som har vært sentrale i byggingen og utviklingen av Cornerteateret. Det vernede bygget fra 1890 var tidligere en del av verftsindustrien i området og har fungert både som verksted og lager. Tre av byggets fire sier er nå tilbakeført til opprinnelig stand.

– Arkitekt Paal Kahrs har gjort en fantastisk jobb med å modernisere bygget samtidig som det har behold mye av sitt opprinnelige uttrykk. Det er utrolig kjekt å bli nominert til fasadeprisen, sier Børnes til BA.

ENKLE GREP

Foruten Cornerteateret, nominerer Hannestad nå i innspurten BI-bygget, SiBs studentboliger på Møllendal, DnB NORs nye bygg i Solheimsviken og Professor Hansteens gate 88.

– Som samfunn kan man alltid strekke seg lengre for å skape bedre ytre kvaliteter på bygg. Når det er sagt, så finner jeg mye positivt ved de byggene jeg nå nominerer, sier Hannestad.

Når det gjelder BI-bygget, trekker hun frem kombinasjonsbruken av tre, kobber og stein. Bygården i Professor Hansteens gate kaller hun «nydelig oppusset».

– Med enkle grep har man økt verdien på bygget ved blant annet å lage en glassark på taket. Veldig flott gjort, skryter Hannestad.

FANCY

En liten svipptur unna Marineholmen, finner vi DnB NORs nye finansbygg i Solheimsviken. Også de får arkitekturskryt.

– Det er fancy, har en gøyal farge og gir godt lysinnslipp. Den sjøgrønne fargen passer godt inn i omgivelsene. Her har man gjort litt ekstra for å gi bygget et friskere uttrykk, sier Hannestad.

ANDRE NOMINERTE

Alle de nominerte til årets fasadepris kan du se i denne bildeserien.

Tidligere har vi presentert noen av dem, som det nye hotellet på Torgallmenningen, Clarion no. 13., BOB sitt borettslag på Nordnes, og hotell Ørnen som reiser seg i Lars Hillesgate.

Artikkeltags