Gå til sidens hovedinnhold

Du er middelaldrende først når du er 53 år

Artikkelen er over 7 år gammel

Forlenget levealder betyr at man ikke lenger er middelaldrende når man er 41.

En studie av 2000 menn og kvinner har kommet frem til at når man er middelaldrende er i endring.

Faktisk er det hele utsatt med tolv år fordi folk generelt lever lenger i tillegg til å ha sunnere livsstil. Grensene mellom når man er ung og gammel er blitt mye mer utydelig, ifølge en ny studie gjort av helsepersonell ved Benenden Health i Storbritannia.

  • Når mener du man er middelaldrende? Stem til høyre for saken!

Intervju med 2000 personer viser at man anses som middelaldrende hvis man sover middag, velger mer komfort og stønner når man bøyer seg. Andre typiske tegn på at man er blitt middelaldrende: Man drar på cruise og man foretrekker en stille kveld inne fremfor å gå ut.

Halvparten av de spurte føler seg ikke middelaldrende når de hadde passert 50. Åtte av ti mener det er vanskeligere å definere når man er middelaldrende nå enn før. På spørsmål om hva som blir frustrerende når man blir middelaldrende svarer de spurte frustrasjon over moderne teknologi, at man glemmer navn og at man synes lærere, leger og politimenn ser veldig unge ut.

Andre middelaldrende tegn er å ha med seg kaker og termos med kaffe eller te på biltur eller dagstur.

Paul Keenan ved Benenden Health sier:

– En rekke faktorer, inkluder mer aktiv og sunnere livsstil, betyr at det tar lenger tid før folk begynner å føle seg gamle. Hvilken alder man er i har mindre å si når man skal definere om man er ung eller gammel. Det er mer viktig for folk hvordan de føler seg.

Undersøkelsen viser riktignok at folk er tre ganger mer lysten på å omtale seg selv om middelaldrende når de har passert 50 år enn når de er yngre.

84 prosent av de spurte sier dessuten at dersom man tenker på seg selv som gammel, så blir man det. En like stor prosent sier at lykke har alt å si for helsen deres.

Og hva folk er mest redd for med å bli gammel? Å begynne å glemme og å få alvorlige sykdommer.

Kommentarer til denne saken