Du kan foreslå kandidater: BA kårer Årets Bergenser

Artikkelen er over 4 år gammel

For 17. gang kårer BA Årets bergenser. Hvem synes du bør få den ærefulle tittelen? Send oss ditt forslag allerede nå!

DEL

Sjefredaktør Anders Nyland er stolt over igjen å kunne be leserne om å bli med på å kåre Årets Bergenser.

Siden 1998 har BA delt ut denne hederen ved juletider, en tradisjon som naturligvis holdes ved like også i år.

BER OM RÅD

– Som alltid ber vi BA-leserne om råd. Alle kan foreslå kandidater til prisen Årets Bergenser. Prisen deles ut til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for å sette Bergen på kartet, sier Nyland.

Han legger til at prisvinnerne må ha gjort en prestasjon som utmerker seg ut over det vanlige.

Nyland oppfordrer dem som har tips til hvem som bør bli Årets Bergenser 2013 om å sende en e-post til aaretsbergenser@ba.no innen 5. desember.

I e-posten må du fortelle hvorfor du synes denne/disse personen(e) fortjener å bli hedret.

EGEN BA-JURY

Prisen består vanligvis av et kunstverk, som deles ut under en seremoni i Galleri Nygaten fredag 19. desember.

Vinneren blir kunngjort på BAs nettside samme dag, og i papiravisen dagen etter.

Det er en egen jury i BA-redaksjonen, ledet av sjefredaktør Anders Nyland, som kårer Årets Bergenser.

Kåringen baseres blant annet på råd fra avisens lesere.

KANDIDATENE

Under er de som er nominert så langt. Finner du ikke din favoritt? Send forslag og begrunnelse til aaretsbergenser@ba.no

1.Cecilia Brækhus, verdensmester i boksing som også er selve årsaken til at forbudet mot proffboksing er fjernet i Norge. Nå ønsker Sandviksjenten å vinne en ny VM-kamp i hjembyen.

2. Trude Drevland, alltid på jobb for Bergen og bergenserne. Hele Bergens seremonimester, som også markerer seg i resten av landet med sitt smil og engasjement.

3. Haakon Vatle, mannen bak årets storslagne Tall Ship-festival i Bergen. Nå følger kommunen BAs råd om bruke ham til å lage nye festivaler i byen.

4. Stener Kvinnsland, Haukeland-direktøren og styrelederen ved Oslo universitetssykehus ble kåret til årets helseleder i fjor. Han har i flere år gjennomført krevende prosesser med store organisasjonsendringer og nødvendige budsjettinnstramninger, hvor den reelle effektiviseringen har vært formidabel. Respektert og anerkjent innen bransjen, men også blant helsepolitikere.

5. Agnete Haaland, sjefen ved Den Nationale Scene som har tatt teateret til nye høyder, med viktige og feiende forestillinger toppet med musikalen Hellemyrsfolket i høst.

6. Sølvi Rolland, driver et av de største underholdningshusene i Norge. Overtok, omorganiserte og skapte et helt nytt Ole Bull-hus midt i sentrum. Her er også en helt ny scene. Engasjerer seg også i byen og utviklingen av den.

7. Oddny Miljeteig, SV-dronningen ble 60 år i år. Ble hyllet av alle for sitt genuine engasjement for folk flest, både hjemme og ute. En av SVs viktigste politikere, selv om hun «bare» sitter i Bergen.

8. Rune Larsen og Tor Endresen har stått 25 år sammen på scenen. Vi snakker om to av byens mest produktive, bejublede og lojale stjerner. I 2013 feiret Larsen 50 år som artist.

9. Aina Heldal Bøe. I 2011 leste hun i BA om nabogutten Nathan, som skulle kastes ut av landet. Det endret livet hennes. Etter at hun vant kampen for Nathan, har hun stilt seg i bresjen for å samle inn en million kroner til rettshjelp til alle lengeværende asylbarna, en sum hun er i ferd med å nå.

10. Frank Nes var med å grunnla Bergenfest og Bergen Live og har siden sørget for å få en rekke verdenstjerner til Bergen. Har satt Bergen på det internasjonale rockekartet, og markert Bergen som landets foretrukne kulturby.

Artikkeltags