Gå til sidens hovedinnhold

– Dypt tragisk

Artikkelen er over 8 år gammel

TV2s sykkeleksperter beskriver ulykken som tragisk og trist.

En mann omkom i en sykkelulykke under rittet Bergen-Voss lørdag morgen.

Mads Kaggestad er tidligere proffsyklist og var i 2009 med på sette rekorden i Bergen-Voss.

– Det er dypt tragisk og forferdelig trist når slike ulykker skjer i sykkelritt. Dessverre har det vært en del alvorlig ulykker og dødsfall i mosjonsritt de siste årene, sier Kaggestad.

– BALANSERER PÅ EN KNIVSEGG

Kaggestad har utallige ritt bak seg, og er mer enn noen klar over farene.

– Man balanserer på en knivsegg i forhold til hva som kan skje, når man befinner seg på to hjul. Jeg har ofte tenkt på det når jeg har sittet totalt utmattet på slutten av ritt, og det eneste man tenker på er å komme seg fortest mulig frem.

Kaggestad uttaler seg på generelt grunnlag, og har selvsagt ingen formening om hva som kan ha forårsaket dagens dødsulykke.

– Det er veldig positivt at så mange har begynt å trene sykkel og at så mange er med i mosjonsritt, men det er også farer forbundet med at amatører, som ikke er vant til å sykle i felt kanskje deltar for første gang. Det er ekstremt små marginer og en punktering eller hull i veien kan være fatal. Men jeg må presisere at jeg ikke har noen formening om hva som kan ha skjedd her. Det kan godt være personen som omkom har masse erfaring, vi ser jo også at det skjer alvorlige ulykker i Tour de France for eksempel.

Samtidig legger Kaggestad til:

– Det er alltid en fare knyttet til trening, ritt eller bare det å sykle til jobben, det er veldig viktig at man er forsiktig og tar sine forholdsregler, spesielt når man er sliten og sykler sammen med flere i felt.

– JEG HAR MIN FULLE MEDFØLELSE

Den tidligere proffsyklisten Dag-Otto Lauritzen skulle egentlig vært med på rittet Bergen-Voss.

– Jeg skulle egentlig sykle for TV2 i dette rittet, men måtte dra til Nice i Frankrike i stedet, sier den tidligere proffsyklisten og TV2-sykkeleksperten Dag Otto Lauritzen

Han hadde ikke hørt om ulykken på rittet Bergen-Voss før BA ringte.

– Nei, dette var tragisk og trist. Jeg har min fulle medfølelse for familien til den avdøde, sier den.

I 2011 omkom en mannlig deltaker i Nordsjørittet i Rogaland i 2011.

-– Jeg var med i Nordsjørittet for noen år tilbake da en syklist døde. Da fortsatte man løpet, etter å ha vurdert dette frem og tilbake.

– Burde man avlyst Bergen-Voss som følge av ulykken?

– Det kan jeg egentlig ikke si noe om.

– Hvordan er sikkerheten i ritt som dette.

– Sikkerhet er veldig viktig i slike ritt. Slik er det nok også i Bergen-Voss, men en kan jo aldri garantere for at det ikke skjer ulykker, sier Lauritzen.

Kommentarer til denne saken