Gå til sidens hovedinnhold

Kattefamilie dumpet utenfor dyreklinikk

Artikkelen er over 5 år gammel

Da de ansatte på Myrbø dyreklinikk kom på jobb, fant de et bur med kattemor og fire katteunger utenfor døren. Nå vurderer de å anmelde.

Det var om morgenen den 29. juli at de ansatte på dyreklinikken fant kattefamilien forlatt utenfor inngangen til klinikken. Det var en kattemor og hennes fire uker gamle kattunger.

Kattene var inne i et transportbur, som tidligere har vært merket med navn og nummer. Lappen var forsøkt fjernet, men var fortsatt delvis lesbar.

– Å gå fra dyr i hjelpeløs tilstand er i strid med dyrevelferdsloven, og straffbart. Hvis vi finner ut hvem som plasserte kattene der, vil vi vurdere å anmelde forholdet, sier Line Charlotte J. Rolfsnes, administrativ leder i Myrbø dyreklinikker til BA.

Hun forteller at kattene var i god stand, så de tror at de har hatt et hjem der noen har tatt seg av dem før de ble plassert utenfor klinikken

– Det overrasker oss stadig at folk tar så lett på dyrehold, sier Rolfsnes.

– Det å ha dyr er et ansvar du har hele året, også når det er sommerferie.

– Hårreisende

I tirsdagens BA fortalte vi om Dyrebeskyttelsen på Tertnes som får inn kull på kull med hjemløse, friske kattunger i tillegg til mange voksne katter, alle tilsynelatende forlatt av eiere som har dratt på ferie eller av andre grunner ikke tar seg av dyrene lenger.

– Dette er den verste sommeren vi har hatt når det gjelder katter og andre dyr som blir forlatt, sier Inger Johanne Graff i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland.

De søker nå etter trygge hjem til pusene.

Det gjør også de ansatte på Myrbø dyreklinikk.

– Disse kattene som ble plassert hos oss er fantastisk søte, og fine og friske. Nå bor de hos den ene veterinæren vår, men hun skal snart på ferie. De trenger et omsorgsfullt og ansvarlig hjem, sier Rolfsnes.

Hun understreker at det ikke er del av dyreklinikkens virksomhet å omplassere dyr.

– Jeg vet ikke om det er noen har misforstått og trodd at vi driver med omplassering, sier hun.

– Det er uansett hårreisende at folk kan plassere en hel kattefamilie i hjelpeløs tilstand på denne måten. Det er ansvarsfraskrivelse, og det er lovstridig.

Må ta ansvar

Rolfsnes sier at både hun og kollegaene er oppgitt over at det finnes mennesker som tilsynelatende ikke forstår hva det innebærer å ta på seg ansvaret for et dyr.

– Det koster penger å ha dyr. De må id-merkes, vaksineres og kastreres eller steriliseres. Skal man reise bort, som mange gjør i feriene, kan det bli nødvendig å ha dyrene på pensjonat dersom man ikke har noen som kan passe dem, sier Rolfs_ nes.

– Det er ikke bare å få seg en søt liten kattunge og tro at det ikke innebærer noe ansvar. En katt lever lenge, og blir et familiemedlem på lik linje med en hund. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom saken, før man skaffer seg dyr.

Kommentarer til denne saken