Det var cirka klokken 0745 mandag morgen, midt i rushet, at Linda Steffensen (28) var på vei til jobb ved Fana dyreklinikk fra hjemmet sitt på Askøy.

– Ikke frivillig i tunnelen

Omtrent midt i Olsviktunnelen, mens trafikken gikk i omkring 70 kilometer i timen, kom det en katt flygende mot henne.

– Jeg så ikke hva det var med en gang, men da katten nærmet seg bilen måtte jeg svinge unna for å unngå å treffe den. Det var helt forferdelig, beskriver Steffensen.

Hun klarte ikke å se hvilken bil kattungen kom fra, men hun er skråsikker på at katten ikke har funnet veien inn i tunnelen på egen hånd.

Store skader

Hun var aldri i tvil om at hun måtte stoppe for å finne katten.

– Jeg måtte kjøre et par ganger frem og tilbake i tunnelen for å finne et sted å stoppe, det er ganske risikabelt å bevege seg til fots i en tunnel. Det er jo en grunn til at man velger å kvitte seg med katten sin på denne måten, sier dyrepleieren.

Kattungen lå ved tunnelveggen da hun fant den. Det var en jentepus.

– Hun var helt tydelig i sjokk, og pustet dårlig med åpen munn. Jeg pakket henne inn i et teppe og sjekket henne raskt. Hun hadde ingen synlige ytre skader, men var i dårlig forfatning. Jeg dro direkte til Anicura på Askøy, det ville blitt for langt å ta henne med til jobben min. De iverksatte nødhjelp, ga henne oksygen og fikk tatt røntgen, forteller Steffensen.

Bildene viste at den lille kattungen hadde en kollapset lunge, og forsøket på å sette inn dren fungerte ikke.

– Den var så skadet at den ikke tålte det. Hun fikk rett og slett ikke puste, og ville nok dødd av skadene uansett. Så vi bestemte at hun skulle avlives, sier dyrepleieren som er takknemlig for at hun fikk så rask og god hjelp ved dyreklinikken på Askøy.

– Må ha falt av

BA skrev mandag at Steffensen mistenkte at noen hadde dumpet katten ut av bilvinduet i tunnelen. Hun sa at hun tenkte å anmelde saken, og politiet opplyste til BA at de ville etterforske saken.

Sent mandag kveld ble BA kontaktet av en som forteller at han er katteeieren. Han reagerer på historien i mediene, og forteller at familiekatten trolig har «haiket» på utsiden av bilen og så falt av i tunnelen.

Mannen sier at familien har hentet den avlivede katten på dyreklinikken.

– Vi antar at katten kan ha krøpet opp på bilen vår, eller noen andre sin, og falt av i Olsviktunnelen, sier han.