Gå til sidens hovedinnhold

Katteeier: – Ble ikke kastet av oss

Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er sørgelige greier. Vi ønsker ikke noe annet enn å få katten tilbake, sier familiefar fra Askøy.

Mandag skrev BA om Linda Steffensen, som mandag morgen ble vitne til at en katt kom flygende inne i Olsviktunnelen. Hun stoppet og tok med seg den forslåtte katten til veterinæren, men skadene var så omfattende at den måtte avlives.

Saken ble vinklet på at katten ble kastet ut av vinduet på en bil i fart på motorveien. I ettertid har imidlertid BA blitt kontaktet av en familiefar som sier at han er eier av katten.

Han forteller at hele familien på var ute og lette etter katten i går, helt til de kjente den igjen fra bildet på nettavisene.

– Nå har jeg nok med å trøste mine fire barn, som har hatt katten med seg natt og dag siden sommerferien begynte, sier askøyværingen til BA.

Kan ha haiket under bilen

Samtidig som Steffensen observerte katten i Olsviktunnelen, kjørte familiefaren i samme tunnel på vei til jobb.

– Katten kan ha «haiket» under bilen, men det er spekulasjoner. Det eneste sikre er at vi ikke hadde noe ønske om å bli kvitt katten. Den har ikke blitt kastet ut av oss, sier han.

– Om Steffensens historie om at noen har kastet den ut av et bilvindu stemmer er det jo skandale. Katten må ha i så fall ha blitt stjålet mandag morgen. Da er jeg er så klart enig i at slik sadisme bør straffeforfølges, legger han til.

Katten ble kalt «Minni» og var 12 uker gammel da familien fikk den 20. juni.

Kontaktet eierne

Linda Steffensen sier til BA at hun er glad for at hun ser ut til å ha oppfattet situasjonen feil.

– Jeg så aldri at den ble kastet ut av en bil og synes veldig synd på eierne for at de fikk vite det slik, sier dyrepleieren.

Hun kontaktet tirsdag eierne for å beklage situasjonen.

– Det var aldri min intensjon å henge ut noen uskyldige. Dette ble blåst veldig opp av media, sier Steffensen.

Ingen politisak

Politiet ba i går om hjelp i forbindelse med saken, men har ikke mottatt noen tips. Etterforskningsleder ved Askøy lensmannskontor, Espen Sjøflot, har ikke opprettet politisak eller satt i gang etterforskning.

– Vi har avventet en eventuell anmeldelse fra vitnet eller veterinæren. Jeg har registrert det som står i avisene og vet ikke noe mer om det. Vi kommer ikke til å gjøre noe mer hvis ikke det kommer inn opplysninger som gjør at vi må ta tak i det.

«Minni» ble mandag kveld hentet av familien hos veterinæren.

Kommentarer til denne saken