Måke ble stripset rundt nebbet

Stripsen satt knallhardt rundt nebbet.

Stripsen satt knallhardt rundt nebbet. Foto:

– Det er forferdelig at mennesker kan synke så dypt at de gjør dette mot uskyldige dyr.

DEL

Det sier autorisert dyrepleier Andrea Eickstedt ved Anicura dyreklinikk på Sotra til BA.

Fredag ettermiddag fikk hun besøk av den 16 år gamle dyrevennen André Haga som bor i Valen på Sotra. Han hadde med seg en omkring ett år gammel måkeunge som hadde fått nebbet stripset igjen.

– Jeg ble kontaktet av en nabo som lurte på om jeg kunne hjelpe en måke som bare gikk hvileløst og utmattet rundt i gaten. Jeg har hjulpet mange ville dyr tidligere, så jeg svarte selvsagt ja til det, forteller Haga til BA.

Sjokkerte og sinte

16-åringen fikk forholdsvis enkelt fanget måken med hendene, og da oppdaget han til sin store forskrekkelse at måkens nebb var stripset igjen med svart plaststrips.

– Jeg ble fly forbanna da jeg så det. Jeg trodde først at det var noe den selv hadde viklet seg inn i, men dette er helt klart noe mennesker har gjort mot fuglen, sier Haga.

– Alle som har sett måken har vært sjokkerte og sinte. Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe sånt mot en fugl, legger 16-åringen til.

Han forsøkte selv sammen med naboen å klippe av stripsen, men den satt for stramt. Dermed bar det videre til veterinær.

Ville sultet i hjel

Måken var utmagret og svak, men heldigvis kunne Andrea Eickstedt ved Anicura hjelpe.

– Det er helt hundre prosent sikkert at dyret ikke kan ha gjort dette selv. Stripsen satt så stramt at det var merke i nebbet da jeg klippet den av. I tillegg var stripsen klippet av etter at noen hadde festet den rundt nebbet, sier Eickstedt.

Saken fortsetter under bildet.

Andre Haga var svært glad for at dyrepleieren kunne hjelpe måkeungen.

Andre Haga var svært glad for at dyrepleieren kunne hjelpe måkeungen. Foto:

Hun tror stripsen kan ha sittet på måkenebbet mellom en og to uker.

– Den var veldig tynn og svak, det var nok ikke lenge før den hadde sultet i hjel. Jeg er veldig glad for at André hjalp fuglen. Han har et brennende engasjement for ville dyr, og er kjempedyktig til å stelle dem, skryter dyrepleieren, som røper at hun selv for tiden har en pinnsvinunge på badet.

André Haga har nå tatt med seg måken hjem for å fôre den opp før den skal slippes løs igjen i løpet av de neste ukene.

– Den spiste med en gang jeg ga den mat, så den virket ekstremt sulten. Den har fått egg og våtfor til katt, og nå er den innlosjert i et hundebur i garasjen. Den skal få komme ut i en innhegning i hagen før den slippes løs. Jeg vil bare sørge for at den får litt mer krefter, sier Haga.

Artikkeltags