Nå har politiet tatt hunden

Hunden som drepte katten Opus er en snart fire år gammel Alaska huskey. Nå har politiet besluttet å ta hunden i midlertidig forvaring.

Hunden som drepte katten Opus er en snart fire år gammel Alaska huskey. Nå har politiet besluttet å ta hunden i midlertidig forvaring. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne huskyen drepte katten Opus på fredag. Nå er eieren fratatt hunden.

DEL

Fredag satt Janne Knutsen og ektemannen Knut Serigstad i hagen sin på Kronstad. Foran dem på gresset gikk katten Opus i løpestreng, en rasekatt av typen Maine Coon.

Drept i egen hage

– Plutselig kom det en stor, sort hund byksende inn i hagen. Den var helt lydløs. Så gikk den rett i nakken på Opus og hugget til, forteller Knutsen.

Katten ble liggende livløs på gresset. Livet sto ikke til å redde.

LES OGSÅ: Katten Opus drept av løs hund

Etter at politiet ble varslet om saken har de opprettet straffesak. Tirsdag ble det vedtatt å ta hunden i midlertidig forvaring. I brevet får eieren forhåndsvarsel om vedtak om omplassering/avliving.

Hunden vil bli midlertidig plassert hos Fant på Nesttun. Hundeeieren må ta utgiftene.

Saken vil bli utredet forvaltningsrettslig slik at politiet kan ta stilling til om det skal fattes vedtak om omplassering eller avliving av hunden, skriver politiinspektør Jan Grahl-Madsen i brevet.

Lettet

– Vi er veldig takknemlig for at politiet tok saken alvorlig, sier Knutsen.

Hun sier avgjørelsen er en stor lettelse for hele nabolaget.

– Mange her har vært redd for å treffe på hunden.

LES OGSÅ: Dette er hunden som drepte katten Opus

Sterkt jaktinstinkt

BA var mandag i kontakt med hundeeieren.

Han fortalte da at det var en snart fire år gammel Alaska husky som gikk til angrep.

– Låsen på båndet knakk da vi var på tur i Leaparken, og hunden satte av gårde. Den fikk umiddelbart ferten av katten og fulgte instinktet. Da lyster ikke hunder av den rasen på innkalling, hevdet hundeeieren.

Han avviste at huskyer er en farlig rase:

– Min hund er ikke farlig, verken for barn eller voksne. Jeg går turer i byfjellene hver eneste dag, og mange barn er borte og klapper den. Det er helt ufarlig.

Hundeeieren ønsket ikke å snakke med BA onsdag.

Dette sier loven

Ifølge hundelovens § 18 bør en hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, normalt avlives hvis dyrets eier ber om det.

En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel i løpet av de siste tre år, kan avlives eller omplasseres av politiet.

Dette gjelder uten hensyn til om advarselen gjelder samme hund. Vedtaket kan omfatte alle de hunder som hundeholderen har hånd om. Advarselen regnes ikke som enkeltvedtak.

Artikkeltags