Gå til sidens hovedinnhold

Sauer søkte tilflukt i barnehage

Artikkelen er over 3 år gammel

To sauer og fire lam hadde onsdag kveld gått seg vill ned fra Ulriken. For ikke å bli påkjørt av biler, søkte de tilflukt innenfor gjerdene til en barnehage.

Onsdag ettermiddag var Kazpar Wichman (10) og familien på vei hjem for å spise middag. De bor ved foten av Ulriken, i toppen av Landåssvingene.

Men på veien hjem møtte de seks turgåere som hadde gått seg vill. To sauer med to lam hver kom løpende ned turveien fra Montana. De gikk først langs veien, men flere biler skremte flokken.

Kazpar og familien fikk dermed geleidet sauene innenfor gjerdet til Sollien Barnehage, som lå rett ved der hvor sauene løp. Dermed var de beskyttet fra trafikken, og holdt seg på et sted.

De ringte politiet.

– De skal visst egentlig være helt på toppen av Ulriken, med så har de sikkert blitt skremt av noe, og kommet ned her, sier Kazpar.

De to voksne sauene har bjeller på, og virker ellers helt rolig der de stusser gresset til barnehagen. Men ikke alle er modige nok til å bli klappet på.

– Politiet vil gjerne vite nummeret og fargen på lappen de har i øret, men det er ikke alltid så lett å komme så nærme, sier Kazpar.

Saken fortsetter under bildet

Ønsker kontakt med eier

Politiet tvitret onsdag kveld følgende: «To søyer med to lam hver, har møtt opp i Sollien barnehage. De har ikke søkt om plass og politiet prøver å komme i kontakt med rette eier».

Operasjonsleder Arve Samsonsen opplyser overfor BA ved 2115-tiden at noen eier foreløpig ikke har meldt seg.

– De går nå der oppe ennå. Så hvis noen savner seks sauer, er det bare å ta kontakt. Så kan vi formidle den informasjonen vi har, sier operasjonslederen.

Kommentarer til denne saken