Gå til sidens hovedinnhold

Utlyser dusør etter dyremishandling

Artikkelen er over 3 år gammel

Dyrevernalliansen vil gi ti tusen kroner for opplysninger som gjør at de eller den som har stripset igjen nebbet til en måke på Sotra blir pågrepet.

Som BA skrev på fredag, ble en ett år gammel måkeunge fraktet til veterinær etter at den hadde fått nebbet stripset sammen av ukjente personer.

– Vi merker dessverre at enkelte dyrearter, som for eksempel måker, blir utsatt for mye hets fordi folk synes de er plagsomme eller i veien. Men det er viktig å huske på at måker er beskyttet av dyrevelferdsloven, og kan lide like mye som andre dyr, sier kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind, i en pressemelding.

Oppfordrer til å melde fra

Hun oppfordrer nå publikum som vet noe, til å melde fra til enten politiet eller Dyrevernalliansen.

Les også

Måke ble stripset rundt nebbet

– Denne måken har hatt forferdelige smerter og var nær ved å sulte i hjel, og det er viktig å få tak i personer som skader dyr på denne måten, sier Efskind.

Strafferammen for dyremishandling er på̊ ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd.

– En ekte helt

– Det er også verdt å merke seg at en person som kan gjøre noe så grusomt også har mindre sperrer for å gjøre tilsvarende ting mot for eksempel hunder og katter, sier Efskind.

Dyrevernalliansen oppfordrer nå folk til å melde fra og hjelpe til ved mistanke om dyremishandling.

– André Haga som hjalp denne måken er en ekte helt, og et eksempel til etterfølgelse for resten av samfunnet, sier Efskind.

Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker.

Kommentarer til denne saken