Veivesenet kan søndag trekke et lettelsens sukk. E16, som denne uken har vært stengt for kjøretøy tyngre enn 7,5 tonn med Skorve mellom Evanger og Voss, er nå åpen igjen.

Veien ble stengt til trafikk etter flomvann, som skal vasket bort deler av den leirerike grunnen. I går meldte byggeleder Bente Bergstø at de ikke kunne åpne lørdag, slik de planla, på grunn av nok en utglidning.

Etter at entrepenører på stedet jobbet gjennom natten for å fjerne masser etter denne, kunne veien igjen åpnet for tungtrafikk klokken 1135.

– Dette er en god nyhet vi har ventet lenge på, forteller Ronny Sleire ved Veitrafikksentralen til BA.

Han forteller at problematikken i helgen har vært den samme som tidligere i uken, da det har oppstått kø i forbindelse med omkjøringen rundt Kvamskogen og Hardanger.

Nå vil trafikken gå over en midlertidig baileybro, og Sleire konstaterer at denne løsningen er langt mer gunstig enn omkjøringen.

– Særlig utover søndag ettermiddag og kveld vil det bli en del trafikk. Nå er vi forberedt på mye tungtrafikk som har fått nyss om at det er åpent her, så det kan bli kø en periode nå, bemerker han.

Dette påvirkes også av at veien er innsnevret og maksfart redusert til 30 km/t.